Rindal tid til å leve

Sparte kommunen for over 3 millioner kroner

Før jul vart de gamle eternittrørene i Rindal bytta ut. De var fra 60-tallet og såg ut til å kunne bli et økonomisk dilemma for politikerne. En konsulent hadde rekna ut at det ville koste 6,5 millioner kroner å bytte ut den 5,5 km lange rørgata. Plastrør fra Pipelife med garanti på 100 år skulle brukes. Da slo tanken ned: Hvorfor ikke tre plastrøret inn i det gamle eternittrøret?
Som tenkt, så gjort! Torsdag før jul var ordfører John Ole Aspli på besøk i arbeidsbrakka hos kommunearbeiderne med kaffe og kaker. Vel utført jobb ble feiret!

Og kommunearbeiderne sjøl (Nils Ole Evjen, Ola Vaseng, Atle Stortiset, Olav Børset, Brage Engen og Olav Løfald) kom på tanken: Et seks tommers plastrør ville være nok til å forsyne de abonnentene som ligger ved dette ledningsnettet. Dermed kunne det kanskje være mulig å tre det nye plastrøret inn i det gamle og grovere eternittrøret og med det unngå å grave opp heile rørgata.

Det er avisa Driva som skriver dette i sin papirutgave mandag 27. desember.

Kommunearbeiderne skryter og er imponert over de netthendte maskinførerne til Rindal Maskin - De kunne ha utført en blindtarmoperasjon om en hadde montert skalpell på gravemaskinskuffa, sier de til Driva.

Nå like før jul ble siste rørlengde lagt, og arbeidet var unnagjort. Lengste sammenhengende strekk de greidde å tre plastrør gjennom var 900 meter. Dette sparte kommunen over 3 millioner kroner på.

Nils Ole Evjen roser villaeierne i boligfelta som måtte leve med rør rundt ørene i fleire dager. Ordføreren var blant disse og måtte tåle å ikke få ut bilen noen dager.