tove mogstad audun moen skei

Spiste sushi med Kongen

Tove Mogstad og Audun Moen Skei fra Surnadal var to av de heldige som ble invitert ombord på Kongeskipet Norge torsdag kveld. - Dette var en opplevelse for livet. Det er ikke hver dag man drikker champagne og spiser sushi med Kongen og Dronningen, smiler to strålende fornøyde gjester.

18 år gamle Audun er leder for ungdomsrådet i Surnadal, og sitter i tillegg i ungdomspanelet i Møre og Romsdal. Han fikk snakket med både Kongen og Dronningen - Med Dronningen snakket jeg om utdanning, og med Kongen snakket jeg om laksefiske. De var begge veldig enkle å snakke med, så praten gikk fint, sier Moen Skei.

Tove Mogstad snakket ikke med noen av de kongelige, men koste seg likevel veldig ombord - Jeg nøt den utrolig fine utsikten fra dekk, hørte på "basarsøget" og tok godt vare på øyeblikket. Jeg spiste sushi for å få med meg denne lille eska, sier Tove og viser frem stolt frem en souvenir fra matbordet (saken fortsetter under bildet).

tove mogstad eske.jpg

- Min bestemor snakket mye om den dagen hun håndhilste på Kong Håkon på sin bryllupsdag i 1931. Nå er det min tur til å briljere med at jeg har hilst på både Kong Harald og Dronning Sonja, smiler Mogstad  som er styreleder på Røv Mølle.

Audun og Tove kan fortelle om et godt opplagt Kongepar, som tok seg god tid til gjestene. De fikk servert fingermat og god drikke av ypperste klasse.

Dordi Skuggevik var også invitert, og kan fortelle om en meget hyggelig mottakelse og skryter både av maten og opplegget. - Da mottakelsen gikk mot slutten ropte jeg høyt: - Kongen! Dronningen! Og fikk alle med på allsang av "Ja, må de leve". Da snudde Kongeparet seg mot meg og smilte. Jeg tenker at de satte stor pris på det, sier Skuggevik.

Ordfører i Surnadal, Mons Otnes, og ordfører i Halsa, Ola Rognskog, var selvskrevne gjester ombord. De var begge også svært godt fornøyde med dagen.

- Det har vært en fantastisk dag på alle mulige måter. Alt har godt slik som planlagt, sier en blid surnadalsordfører. - Mottakelsen på Kongeskipet ble en ypperlig finale, avslutter Rognskog.

mons otnes ola rognskog_690x560.jpg

 

kongeskipet norge
kongeskipet2
kongeparet sjalupp
kongen småbåthavna
sjalupp2
sjalupp1
sjalupp3
sjalupp4
sjalupp5
gjester1
gjester2
gjester3
gjester5
gjester6
gjester4
kongeparet havna