Marvin Wiseth_450x300_90

Sta optimister

Marvin Wiseths foredrag var det første ut i ilden på Optimistkonferansen i Rindal onsdag, og understreket flere ganger hvor viktig det er å både være sta og optimist, og dro frem både Thomas Edison og geitebønder i Leksvik som eksempler.

 

Få var like sta som Edison med å finne opp lyspæra, sa Marvin Wiseth; han brukte minst 10 000 forsøk på å finne den opp. Flere burde være så sta, ble det første foredraget på Optimistkonferansen innledet med.

Gjennom foredraget var han inne på blant annet geitebønder i Leksvik, hvorav en tok steget ut og fant opp en el-safe som i dag finnes på alle hotellrom i hele verden. Dette minte han om at de fikk til fordi de trodde at de fikk det til, og er sta. Leksvik ble også brukt som eksempel på steder som han sa, ikke setter bestemor og tante inn i styrer. De henter i stedet kompetanse fra NTNU, og det mente han Rindal også burde gjøre, med sine knappe to timer fra Trondheim.

Hovedbudskapet i foredraget var å lete etter lyspunktene og gjøre dem større, og Wiseth fremhevet at det er bedre å gjøre noe med det som er negativt i stedet for å fremheve det. Han understreket videre at folk er positive bare de blir minnet på det. Å finne sin identitet, finne ut hva vi skal være kjente for, og å være stolte av, er viktig å være klare over, spesielt for en kommune for Rindal. Det å tørre å omgi seg med folk som tenker annerledes, er fra en annen bakgrunn og kanskje på et annet nivå mente han var avgjørende for å komme med nye ideer;
- Desto mer gærne de er, desto bedre er det. 

Foredraget ble avsluttet med at konferansen ble ønsket lykke til, og Wiseth kommenterte at det var et svært imponerende program; 
- Enten er dere alt for optimistiske, eller så har dere for mye penger. 

Marvin Wiseth_450x300_90
Marvin Wiseth i full vigør