sola Tørsetmarka vegrett_1024x663

Hytteeierne får vegrett - dommen er rettskraftig

Stanser ulovlighetsoppfølginga i Tørsetmarka

Rindal kommune innstiller ulovlighetsoppfølginga i Tørsetmarka og har gjort ei ny vurdering av byggesøknaden til de fire hytteeierne som manglet vegrett. De fire får nå en skikkelig julegave, nemlig vegrett til sine hytter. Dommen i Nordmøre Tingrett er nå rettskraftig og indirekte sier den at det er riktig forståelse av jordskifteavgjørelsen å gi vegrett. Dermed er den bitre nabokrangelen i Tørsetmarka bilagt for denne gang - sjå heile brevet fra kommunen:

Rådmann Bjarne Nordlund har sendt dette brevet til de fire hytteeierne i Tørsetmarka som ikke har hatt vegrett. Kopi har gått til alle parter i saka. Les heile brevet her: Brev hytteeiere og under. Bildet til høyre er fra Tørsetmarka mot Snota i Trollheimen med ei låg motsol på den korteste dagen i året 21. desember:

TØRSETMARKA HYTTEOMRÅDE - KOMMUNENS FORHÅNDSVARSEL - OPPHØR AV ULOVLIGHETSOPPFØLGINGEN

Vi viser til forhåndsvarsel (flere brev som omhandler forholdet/saken) hvor kommunen redegjorde for bakgrunnen og årsaken til at kommunen var pliktig til å igangsette ulovlighetsoppfølgingen.

Da det ble kjent at det verserte rettssak mellom Tørsetmarka Veglag og Jon Tørset Heggem om forståelsen av vedtektene (som var avgjort gjennom jordskifteavgjørelsene), fant kommunen det riktig å avvente videre oppfølging.

Vi vedlegger en kopi av Nordmøre tingretts avgjørelse av 07.11.2011

Som det fremgår, var dette en tvist mellom Tørsetmarka Veglag og Jon Tørset Heggem (kommunen ikke part), men dommen sier indirekte også om det var kommunen som hadde riktig forståelse av jordskifteavgjørelsene sammenholdt med plan- og bygningsloven.

Kommunen viser her særlig til rettens bemerkninger på s 10-12, og på s 12 andre avsnitt hvor retten konkluderer med at styret i veglaget har myndighet til å gi vegrett til andre hytteeiendommer enn de 99 som var aktuelle etter reguleringsplanen av 1994.

Etter det kommunen har fått opplyst, er rettens avgjørelse rettskraftig (bindende), og kommunen kan da legge rettens forståelse – som var helt i tråd med den oppfatning kommunen har hatt tidligere – til grunn.

Det betyr at kommunen innstiller ulovlighetsoppfølgningen.

Rindal kommune har også fått brev fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal – ”Rindal kommune – manglende oppfølging av ulovlig byggearbeid i Kårliåsen hyttefelt”, av 10.11.2011. Brevet er vedlagt dette brevet.

Ut fra det som er skrevet i dette brevet fra fylkesmannen, har Rindal kommune gjort en ny vurdering/behandling av byggesøknaden. Det presiseres at Rindal kommune vurderer (som ved opprinnelig behandling av deling/byggesøknad) at vegadkomsten er tilstrekkelig sikret i henhold til plan- og bygningslovens krav. Vedtaket og følgebrev er vedlagte dette brevet.

NB ! Likelydende brev er sendt til alle de 4 hytteeierne det gjelder i Kårliåsen – Kari Lindseth og Alf Egil Engen Marit Figenschau og Jan Magnar Oddli Maria og James Haddon Nora og Kjetil Hindar

Med hilsen RINDAL KOMMUNE

Bjarne Nordlund Rådmann

Kopi: Ordfører John Ole Tørset, Jon Tørset Heggem, Kari Kattem, Magnar Almberg, Marvin Røen, Stig Tørset, Tove Holsæter Bolme.