D72_2716

Startet innsamlingsaksjon for Småtrolluka

Da nyheten om at Småtrolluka 2020 er avlyst kom, bestemte orkdalingene Iren Snildal og Monica Skålholt seg for å starte en innsamlingsaksjon. Det rører og imponerer Småtrolluka-general Rune Løfald.

(Ingressbilde: Arkivfoto fra tidligere Trollheimsporten-sak om Iren Snildal og Småtrolluka)

– Småtrolluka er et utrolig godt arrangement, så vi må hjelpe til litt, sier Iren Snildal.

Sammen med Orkdal IL Fotball-leder Monica Skålholt tok hun initiativet til innsamlingsaksjonen, der inntektene i sin helhet går til Rindal IL.

Snildal og Skålholt er erfarne Småtrolluke-entusiaster, som Trollheimsporten har omtalt før, og gledet seg stort til en uke i campingvogn i Rindal.

– Den eldste sønnen min, som er født i 1999 og som nå er fast instruktør, deltok på Småtrolluka for første gang da han var seks år. Vi har vært der med campingvogn siden 2008, så yngstemann på 11 har vært der hvert eneste år, siden før han kom ut fra magen, ler Snildal.


Roser Småtrolluka

Gjennom Spleis-aksjonen de to orkdalingene har startet, ønsker de både å vise støtte overfor arrangørene og å bidra til å dekke noe av inntektstapet.

– Da vi så at Småtrolluka måtte avlyse, tenkte vi at «Her er det lagt ned mange dugnadstimer på planlegging allerede, og så får de ikke noe igjen for det», sier Snildal, og fortsetter:

– Vi er så fornøyde med Småtrolluka, som vi synes er så bra, og vi trives så godt i Rindal. Derfor håper vi at vi med dette initiativet kan vise at vi allerede ser fram til Småtrolluka 2021, og samtidig bidra til å dekke noe av inntektstapet arrangørene får.

Innsamlingsaksjonen, som går over 30 dager, er satt opp med et førstemål på 10 000 kroner. Fredag klokka 19.50 hadde 16 givere gitt totalt 3 850 kroner.

– Det er fryktelig synd at det skulle bli et slikt år, men når det nå har skjedd, tenkte vi at det var verdt å prøve. Vi må jo hjelpe til med noe, sier Snildal.
 

Rørt og glad Småtrolluke-sjef

Småtrolluke-general Rune Løfald var på hytta da han torsdag kveld fikk høre om innsamlingsaksjonen. Han forteller til Trollheimsporten at han ble både rørt og imponert av initiativet til Snildal og Skålholt.

– Jeg måtte rett og slett ha litt tid for meg selv, da, ja. Det må jeg bare innrømme. Dette setter vi utrolig stor pris på, sier han.

Løfald, som selv har vært inne og bidratt til innsamlingsaksjonen, forteller at det ikke er noen hemmelighet at avlysningen medfører et stort økonomisk tap for idrettslaget.

– Det at vi ikke kan arrangere Småtrolluka betyr store tap for klubben. Vi snakker om minst 200 000 kroner som går tapt, så at Monica og Iren tenker sånn, er vi veldig glade for, sier han.

Småtrolluke-lederen legger til at Rindal IL i det lengste hadde håpet å kunne gjennomføre arrangementet også i år, men at de kom til et punkt der avlysning var den eneste løsningen.

– Vi kom til et tidspunkt der vi måtte ta en avgjørelse, med tanke på ferieavvikling og lignende. Aktuelle tidspunkt i august og utover ville blitt i arbeidstida til folk, og en del foreldre ville nok også unnlatt å melde på ungene sine, slik situasjonen er nå.

– Dermed ville vi fått store utfordringer, både med å få nok folk til å arrangere det på en god nok måte, og med å få nok deltakere.

Løfald peker på Snildal og Skålholt som gode bidragsytere for Småtrolluka i mange år, og er svært glad for aksjonen de nå har startet.

– Det er kjempeflott at de vil bidra slik. Småtrolluka, og ikke minst Rindal IL, vil oppleve krevende økonomiske tider framover, siden mange store inntektsbringende tiltak går tapt. Vi får kompensert enkelte områder fra staten, men det vil nok ikke dekke alt, sier han, og fortsetter:

– Dette gjelder imidlertid ikke bare for idrettslag, men også for andre organisasjoner og bedrifter. Derfor trengs det en fin fellesdugnad for hele bygda og hele landet for å holde ting i gang.

Per i dag gjelder det nasjonale forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni, men Løfald går ut fra at dette vil bli forlenget.

– Vi vet jo ikke hvor lenge dette forbudet vil vare, men jeg tror det blir langt uti augusten, minst. I Oslo og Rogaland har de allerede utsatt alt til ut august måned. Skjer det samme her, vil klubben trenge penger, sier han, og legger til:

– Jeg vil derfor oppfordre folk til å bli med på innsamlingsaksjonen, og håper mange vil bidra.

Trykk her for å gå direkte til innsamlingsaksjonen.

IMG_8405.JPG
Rune Løfald, her under Småtrolluka 2019.