Norman Kjærvik

Statkraft vil møte vertskommuner i Møre og Romsdal

Statkraft planlegger nå en møteserie med de ulike vertskommunene i Møre og Romsdal. Kommunene det gjelder er Rauma, Nesset, Sunndal, Surnadal, Rindal, Smøla og Hitra. I fem av kommunene handler det om vannkraft, men for Smøla og Hitra er det vindkraft som gjelder. Det er Norman Kjærvik (vildet) i Statkraft som opplyser dette.

Vil formidle kunnskap om Statkraft
- Vi ønsker å formidle kunnskap om Statkraft, hva vi står for og hva vi driver med, kanskje særlig i forhold til de nye politikerne som nå er kommet inn etter valget i høst. Det viktigste med disse møtene er selvsagt hva som skjer i den enkelte vertskommune. Vi vil informere om vår bemanning og hvordan vi er organisert, våre produksjonsanlegg, hvordan vi kjører våre kraftverk, og hvilke utfordringer vi ser knyttet til driften av anleggene, enten det er snakk om vannkraft eller vindkraft, sier Norman Kjærvik i Statkraft.

Statkraft har en omfattende vedlikeholdsaktivitet som ofte gjennomføres som egne prosjekter, enten i egenregi eller ved innleie av entreprenører. Det kan være arbeider inne i den enkelte kraftstasjon eller arbeider ute i reguleringsområdene, det vil ofte si langt til fjells og omfattende arbeider på større dammer.

Løpende vedlikehold og rehabiliteringsprosjekter
- Løpende vedlikehold og rehabiliteringsprosjekter er en avgjørende viktig aktivitet for oss, og vi benytter disse møtene til å informere om planlagte og pågående prosjekter. Dette er kanskje særlig viktig når det gjelder større arbeider i fjellområder der det er stor utfart og ferdsel, og arbeider nær opp til viktige naturområder. Vi forsøker å være tidlig ute med informasjon slik at kommunene til enhver tid vet hva som kommer av aktivitet, og det håper vi de setter pris på, sier Norman Kjærvik.

Statkraft regner med å kontakte den enkelte kommune like over årsskiftet og håper de fleste av møtene kan bli aviklet i løpet av første halvår 2012.