Oldtimers på Tjønnasenen_710x476

Stavgangkonserten ble suksess!

Stavgangkonserten ved Igltjønna i kveld ble en utvilsom suksess. Godt over ett hundre mennesker hadde benka seg foran Tjønnasenen i finværet da årets kulturprisvinnere, Oldtimers, dro i gang sin konsert med gamle melodier fra 40-,50- og 60-tallet. Før det var det stavgang rundt Igltjønna med natursti og 10 poster med spørsmål som skulle besvares.

 
Bare ett lag, som besto av Ingrid Løfald og Harald Solvik, hadde full score på spørsmåla.  Som god nummer to ble Helene Marie og Olav Nergård.  Disse to laga vanka det premie på

.
Det var Rindal seniordans som hadde ideen til dette arrangementet. Og med litt støtte fra pensjonistlaget, kulturkontoret og frivilligsentralen, ble arrangementet en realitet.  Gudrun Moen, som var med og starta seniordansgruppa for sju år siden og fortsatt er aktivt med, ble intervjua av Anne Skjølsvold og fortalte litt om seniordans generelt og hvordan gruppa i Rindal, som teller et tjuetalls medlemmer, øver og også besøker og danser i lag med andre seniordansgrupper. Om kjønnsfordelinga i gruppa fortalte Gudrun at det så langt er bare èn kar med  ” – og han e oss redd for!”  Nye medlemmer er velkomne i gruppa, karer som kvinnfolk. Seniordans er god trim!


Oltimers var som alltid ”i slag”, og for publikum ble det hyggelig gjenhør med mange gamle slagere fra en forlengst svunnen ungdom, som Møllerens Iren og Zanzibar, Jularbo, Sven Ingvars- og Shadowslåter. Men ikke bare gammelt stoff. Det ble også reprise på den nyskrevne sangen om Åkerbakken, tilegna vår nylig avgåtte banksjef Løfald. Denne sangen ble første gang framført på lørdagens gau-kveld med nyskrevet tekst av Magne Lillegård  til Hans Rotmos ”Møkkerbakken”-melodi.  Stor applaus også i kveld!


Og folk såg ut til å storkose seg i det fine været.  Det eneste som mangla var danseplatt foran senen,  for det rykka nok kraftig i dansefoten blant publikum. Etter det vi forstår står platt på Rindal vels planer, så vi får håpe den er på plass til neste år. For dette frister til gjentakelse!

Folk koste seg ved Igltjønna i kveld

Seniordans på grasvollen

Oldtimers på Tjønnasenen

Oldtimers spiller Shadows

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her har Oldtimers fått en ny fan! Mari Jonli Anshus trengte ingen platt for å danse!