Sunnabrua ingr

Stemningsfull bruåpning

En stor del av Rindals befolkning trosset det sure været og møtte opp på åpninga av kulturstien og gangbrua ved Sunna fredag kveld. Brua har vært åpen for ferdsel i ei ukes tid allerede, men dette var den offisielle åpninga. Begivenheten ble feiret med musikk, taler og fyrverkeri. Her kan du se en stor bildeserie.

Programmet for kvelden startet i Rindalshuset, der gjestene fikk høre om prosessen med kulturstien fra starten i 2009, fram til åpningen i dag. Ordfører Ola T Heggem fortalte litt om historien bak kulturstien, om planlegging, finansieringa og arbeidet. Finansieringa av kulturstien er et spleiselag mellom Rindal kommune, Rindal Sparebank, Møre og Romsdal fylke og tippemidler. Frivillige krefter har også hatt en viktig rolle gjennom hele prosessen.

IMG_1928.jpg

Kulturstien går fra Igltjønna på Rindal sentrum til Sunna. Langs stien finner du badstu, fugletittertårn, stjernetårn, og nå til slutt gangbru.

Håkon Fredriksen fortalte om sitt arbeid med kulturstien, fra den lå på bordet hos Trollheimen Næringsservice som en skisse i 2009. Han påpekte at han har fått utallige positive tilbakemeldinger på planleggingen og prosjektet gjennom åra.

VIBO Entrerenør AS har vært hovedentreprenør for bruprosjektet. Hoveddelen av brua ble bygget på stedet, og løftet på plass da den var ferdig. Det ble vist film fra det store løftet.

Etter sammenkomsten i Rindalshuset beveget folk seg ned til Stjernetårnet, der der fikk utdelt fakler for å i fakkeltog ned til brua.

På Sunna startet feiringen med julegrantenning. Det var gratis pølser, gløgg og kaffe til alle. Her ble det også delt ut fakler. 

IMG_1949.jpg
Daglig leder Eli Solvik ved Bunnpris ba om at alle måtte være forsiktig med faklene sine i folkemengden.

IMG_1956.jpg
Julegrana er tent!

Eter hvert beveget folk seg med tente fakler ned mot brua.

IMG_1967.jpg
Her kommer folk med fakler ned fra sentrum og over brua.

IMG_1977.jpg
Blæst'n spilte vakkert, som alltid, og fikk laget julestemning på tross av været.

IMG_2006.jpg
Hyggelig og stemningsfullt med tente fakler.

IMG_2042.jpg

Elmer Talgø er initiativtaker til kulturstien, og har vært en pådriver for prosjektet gjennom alle disse årene.

- I dag er jeg utrolig glad og stolt, sa Elmer Talgø.

Ordfører Ola T Heggem tok også ordet. Han startet med å si at det har vært mye snorslipping de siste åra, og at han setter pris på at det endelig ble en snorklipping på denne sida av elva også. Han hadde forsikret seg om at snora var satt opp på "rett" side av brua. Ordføreren roste alle som har vært med og jobbe for prosjektet gjennom disse åra. Denne kvelden overlot han snorklippinga til Elmer Talgø fra Rindal Vel og Mette Skjølsvold Aasen fra Sunna Vel. Selv skulle han være med og passe på at det gikk riktig for seg.

IMG_2057.jpg
Elmer Talgø, Ola T Heggem og Mette Skjølsvold Aasen er klare til klippe snora.

IMG_2061.jpg
Brua ble opplyst, og det er klart for å gå over.

IMG_2062.jpg
IMG_2075.jpg
Fantastisk fyrverkeri

IMG_2091.jpg
IMG_2100.jpg
Spennende med fakler

IMG_2106.jpg
Litt kaldt var det, så det gjorde godt å varme seg med gløgg ved Bunnpris.


Les avisa Sør-Trøndelag sin reportasje her.

Driva har film fra fyrverkeriet

Her kan du se flere bilder. Klikk på dem for å gjøre dem større.

IMG_1943
IMG_1955
IMG_1972
IMG_1984
IMG_1985
IMG_1994
IMG_2002
IMG_2018
IMG_2058
IMG_2065
IMG_2077
IMG_2095
IMG_2112
IMG_2117