
Stemningsfullt juletorg i Svinvika
Avdelingsleiar ved Surnadal museum, Dordi Kjersti Mogstad, med ein sopelime laga av Gudmund Kvendset og Ola Skjølsvoll med sjølvprodusert honning, begge produkt til salgs på juletorget i Svinvika. Alle foto: Norunn Holten
Det er i år tredje gongen det blir arrangert juletorg i Svinvik arboret, og både tilboda og etterspørselen tilseier at dette også i framtida bør forbli ein tradisjon. Intensjonane til museet med juletorget er ikkje berre å gi folk ein stemningsfull julehandel. Dei ønskjer også å få fram dei gode ideane og det gode handverket i distriktet. Dei vil og inspirere til eigen aktivitet rundt om i heimane. Det trur vi dei greidde. Her var det mange idear å plukke opp, både på torget på låven og i kafeen i huset. Rimeleg råmaterialar til julepynting kunne inspirere både til laging av pynt og turar ut i skog og mark etter nye skattar. Og safranbrøda som kunne kjøpast til kaffen; skikkeleg nam-nam!
Elles var vareutvalet på juletorget allsidig - og dei ulike varene var laga lokalt og ved hjelp av ulike teknikkar, slik museet reklamerte med på førehand;
Bunde, tvinna, dreidd og pussa...
hekla, sauma, strikka, tredd...
Plukka, sylta, safta, trilla…
tørka, trykt og takkesteikt!
Museumskonsulent Maja Frønes med ein del av utvalget på juletorget.
Representant for vertskapet, Toril Redalen, og innhyrt for anledninga, Ragna Kvendset, kan konstatere stor interesse for arboretet sin eigne produkt.
Biletra over skulle vise litt av spennet i vareutvalget på juletorget.