Sterk avslutning på sykkelsesongen - Vang Aas nummer tre sammenlagt

Både Håvard Gjeldnes og Eirik Vang Aas imponerte da de to siste Norgescuprittene i landeveissykling gikk av stabelen i helga.

Ingressfoto: Eirik Vang Aas (Arkivfoto).

"Slaget om Telemark", arrangert av Grenland Sykleklubb, var Norgescupritt nummer sju og åtte for sesongen, og de siste i en sesong som har blitt kortere enn vanlig på grunn av koronapandemien.

Både Håvard Gjeldnes fra Trollheimen Sykkelklubb og Eirik Vang Aas, som sykler for Gauldal, var på plass, og begge gjorde det skarpt.

I klassen Menn Junior tråkket Vang Aas inn til 12. plass av 56 startende på lørdagens tempoetappe, 2.44 bak vinneren Trym Holther. På søndagens fellesstart tok han en sterk fjerdeplass av 66 ryttere, drøye 31 sekunder bak vinner Ola Sylling.

Dermed kan Vang Aas se tilbake til en solid sesong, der han endte på en råsterk tredjeplass i Norgescupen sammenlagt, bare slått av Per Strand Hagenes fra Sandnes og Embret Svestad-Bårdseng fra Glåmdal.

I tillegg kan han se tilbake på fjerdeplass på fellesstarten og femteplass på tempoen i junior-NM, og kvennagardingen har for alvor etablert seg som en av landets mest lovende juniorer. I Sandnes forrige helg ble han nummer sju på tempo og fire på fellesstart.

Også Håvard Gjeldnes, som sykler i seniorklassen, har levert imponerende prestasjoner på sykkelsetet i det siste. Forrige helg imponerte han stort i Sandnes, med en 14. plass på tempo og 32. plass på fellesstart, og han fulgte opp med nye, fine plasseringer i "Slaget om Telemark".

På lørdagens tempo var Søren Wærenskjold fra Joker Fuel of Norway/Ringerike SK suveren, og vant med nesten halvannet minutt ned til nummer to. Gjeldnes tok en flott 36. plass av de 56 startende, 4.36 bak Wærenskjold. Søndag var sammenlagtvinneren av Norgescupen, Fredrik Dversnes fra Dalane SK/Team Coop sterkest.

Håvard Gjeldnes var med i en gruppe på 23 ryttere som gjorde opp om 25. plassen, og Gjeldnes passerte mållinja som nummer 35 - 10 minutter bak Dversnes.

Dermed ble Trollheimen-rytteren nummer 55 i Norgescupen sammenlagt, av de 126 rytterne som tok poeng.

Håvard Gjeldnes (Foto: Privat).