"Stjernene" uteble

Mange hadde tatt turen til Tjønna for å være tilskuere på Nor Meldals juleskirenn. Forventningsfulle og spente på å se de store "skistjernene" som hadde annonsert sin deltakelse i rennet. Marit Bjørgen, Therese Johaug, Marte Kristoffersen, Petter Nordthug jr. og Eldar Rønning. Det var kun Eldar Rønning, fra Skogn IL, av "de store stjernene" som stilte til start...

Det var tydelig det var mange som følte seg snytt av det de følte var litt stjernenykker.  
 
Men Eldar kom, gikk sitt løp og vant. Han slo rett og slett til med en storseier over resten av seniorene. 1 minutt og 31 sekunder før nestemann på resultatlista. Men deretter var det veldig jevnt en stund. Det skillte bare ett sekund mellom hver av de tre neste på listen; Andreas Myran Steen, Ronny Fredrik Ansnes og Hans Petter Lykja.
Etteranmeldte landslagskollega Johan Kjølstad, også han fra Skogn IL, kom på en femteplass 1.41 minutt etter Eldar Rønning. Eldar gjorde et storløp i dag og viser at formen er i frammarsj før Tour de Ski. Adresseavisa var også til stede og har en fin reportasje fra Eldars kanonløp. Sør-Trøndern  og VG også.
 
 
En annen kar som absolutt kan være godt tilfreds med dagens renn var Hallvard Løfald. Han gikk også et storløp og kom ett minutt fortere i mål enn nestemann i klasse M 18 år; Per halvard Skogstad, og 1.19 før Ove Brynhildsvoll. Hallvar var i storslag han også. Løypa var god og nå er det bare å se fram til Spar-Cup for junior på Nordmarka 8-10 januar. Er han i samme formen som han var i dag kan han bare se fram til gode dager på Nordmarka om 14 dager. Lykke til da Hallvard!
 
Romjulsrennet var ikke bare et renn for de store skinavnene. Dette er også et bredderenn med tilsammen 265 deltakere. Derfor opplevdes det kanskje ikke som det store tapet at stjernene uteble. Det var så mange andre som bidro til at det ble et godt renn. Ikke minst arrangørene som sørget for er prikkfritt renn. Værgudene var på arrangørenes side og solen skinte flott den korte tiden den var framme. I tillegg var det mye publikum som sørget for at det var heiagjenger både ute i løypene og i målområdet.
 
Det er mange løpere i de forskjellige klassene. Fra jente og gutt 13 år og helt op til senior. Mange som stiller til start. Mange som har forventniger til seg selv og formen. Spente på hvordan formen egentlig ER nå, foran de viktige rennene som kommer. I de første klassene gikk starten tett. Med bare 15 seknder mellom hver startende ble det litt trangt i løypa på visse partier men ikke mer enn at det ikke bød på nevneverdige problemer.
 
De første løperene var ikke mindre utslitte og "kjørte" enn de store da de kom i mål. Her var det om å gjøre å gi jernet, ja!
Blant deltakerne var det også flere Rindalinger å se i sporet. Blant annet Maren Høgholt. Hun ble nr 10 i klassen jenter 13 år. Formen var ikke helt på topp i dagens renn, men det bruker den heller ikke være for Maren på denne tiden av året. Men bare vent bittelitt til, så.. Maren er her foreviget med bror og sekundant Ingebrigt Høgholt:
Gjermund Løfald ble nr 7 i klassen sin; Menn 17 år.
For fullstendig resultatliste les her.