Stolte av fint nybygg

Surnadal sparebank har bygd et skikkelig signalbygg, et profileringsbygg der de har har brukt stort sett lokale leverandører og har allerede gjennomført 37 kundearrangement i nybygget. - Dette er vi stolte av, sier administrerende banksjef Allan Troelsen til Trollheimsporten. Sjølve bygget har kosta tilsammen 40 millioner kroner.

Ing I. Sæther hovedentreprenør
Prosjektleder Martin Fiskvik ble engasjert i mars 2007 og i november 2009 var det åpning. Ing. I. Sæther ble valgt som hovedentreprenør i juni 2008 og Ingvar Sæther har i stor grad benytta seg av lokale underleverandører fra Halsa, Surnadal og Rindal.
Vi kan nemne AS Elektro, Sæterbø hus og hage, Kjells VVS, Murmester Per Skjølsvold, Comfort-Teknikk Surnadal, Anders Gjerstad blikkenslagerverksted, L. G. Røen, Karen Oddnys heim og hagetjenester, Byggmakker Surnadal og Mikkelsen maskin. Leverandører til banken direkte har vært Ing I. Sæther, Møbel Fiske, Kontorservice Surnadal, Margit Aasprong, Ole Mauseth, Svorkas fjernvarme, Svorka energi, Svorka aksess og IT Partner, Expert, B.Young, Amfi Kreativ, Vårsøg hotell, Hammerstuene og Johansen bakeri. Og skulle vi ha glømt noen, så får de ha oss unnskyldt. Heimesida til Surnadal sparebank finner du her.
 
Profileringsbygg
- Vi er stolte av nybygget vårt. Det er gjort en kjempejobb og det kom til rett tid og har fått den kvalitet vi streba etter, sier Allan Troelsen til Trollheimsporten.
- Jeg er rimelig sikker på at vi har Norges dyktigste handtverkere i distriktet vårt, legger han til - strålende fornøyd.
- Det ser ut til at alle har lagt sin ære i å gjøre best mulig arbeid her. Og for alle er det blitt det signalbygget vi håpa på - Sjå her: Dette er det vi som har gjort, sier han.
- Det er gjort en fantastisk jobb. Vi har fått et imponerende profileringsbygg leverandørene kan skryte av. Det er jeg både stolt og kry av, sier Troelsen.
Bygget har tre etasjer, pluss kjeller med parkering. Inkludert denne er bygget på 2400 kvadratmeter til 40 millioner kroner. Det har fått utsmykking med glassvegg tegna av Ole Mauseth, heisvegg "stuccobehandlet" av Einar Nilsson, designerlamper, utstilling "bankens historie" og bilder av Kalla Skrøvseth, Jon Arne Mogstad, Jenny Klinge, Trygve Talgø, Lars Gjøra og Inga Dalsegg. I tillegg blir både bygget i seg sjøl og inventaret tolka som utsmykking.
 
Foralter 3 milliarder
Surnadal sparebank er sjøleiende, sjølstendig og lokalt forankra - etablert i 1842 og har i dag over 12 000 over heile landet. Det er nærmere 50 ansatte i banken og den er lokalisert i Surnadal (Skei og Amfi), Halsa (Halsanaustan), Kristiansund og Trondhem. Banken er medlem og medeier i Terra-gruppen og forvalter i underkant av 3 milliarder kroner.
Administrerende banksjef Allan Troelsen har flott utsikt oppover mot Rindal fra sitt kontor tredje etasje av nybygget, som er blitt et flott profilerignsbygg.
- Dette er vi stolte av, sier Allan Troelsen.
 
Tekst og foto: Willy Karlstrøm