Stor giverglede på sjukeheimen

I tretten år har Pårørendeforeninga for Surnadal sjukeheim sørget for at julegleden inntar sjukeheimen. Sammen med Surnadal demensforening og helselag sørger de to foreningene for at givergleden varer året gjennom.

I år som før får de 70 pasientene hver sin gave på julaften. I tillegg blir årets utgave av heftet Jul på Nordmøre lagt ut på alle stuene, nisseservise fra Porsgrund tas i bruk på langstids 1 og 2, og pasientene som ønsker det får noe godt i glasset - en anonym giver har som vanlig gitt en kasse med vin. Julegavene fra Pårørendeforeninga har naturlig nok fått et preg av tradisjon i løpet av de siste tretten årene, blant annet har Surnadal Sparebank støttet foreninga også i år, og Anders Gjerstad Blikkenslagerverksted har som alltid gitt 5.000 kroner. Leder Liv Botten forteller at flere bedrifter bidrar med små og store bidrag - blant annet har Coop Hus & Hjem hjulpet til med innkjøp av servise, og Bunnpris og Kiwi gir blomster året gjennom. Botten oppfordrer flere i næringslivet til å følge i deres fotspor. Pårørendeforeninga mottar samtidig titusenvis av kroner i forbindelse med begravelser. Gaver og donasjoner fra privatpersoner og næringsliv settes ekstra stor pris på i en tid med store utfordringer i det kommunale budsjettet.

- Givergleden er stor. Vi er heldige som får så mye, og vi er så takknemlige for at det blir gitt til pasientene og til sjukeheimen. Det setter vi utrolig stor pris på, sier enhetsleder Ann Kristin Tørset.

 

Mange formål

Men det er ikke bare rundt juletider Pårørendeforeninga og Surnadal demensforening og helselag slår et slag for trivsel og glede på sjukeheimen. Foreningene jobber uavbrutt hele året, enten det er med innkjøp eller ulike aktiviteter. For inneværende år har foreningene med stor suksess arrangert Pårørendeskole, flere åpne møter, mange pasientutflukter med buss, samt støttet den svært populære onnadagen. Botten opplyser at man blant de mange innkjøpene gjennom året finner radioer, to peisovner og utemøbler - for å nevne en brøkdel. Dette gjøres mulig ved at Surnadal demensforening og helselag jevnlig søker om støtte til demensaksjonsmidler og annen støtte fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, noe som i år har sørget for over 100.000 kroner i foreningskassa. Og mer resultater vil det gi. I disse dager bygges ett av sjukeheimens bad om til spa- og velværerom som alle pasientene kan bruke. Med fotbad, stelling av hud, hår og negler og velvære i fokus skal dette bli et rom for ren luksus og komfort.

- Der kan man være dronning for en dag, smiler Borghild Husby Kvande.

I tillegg står en helt egen sjukeheimskafé snart ferdig. Her kan pasientene samles til en bedre frokost med nybakte rundstykker - og kanskje en liten kafékonsert?

Sjukeheimskafé.jpg

Her blir det lys og trivelig sjukeheimskafé. Møblene er gjenbruk fra Stangvik aldersheim.

Ann Kristin Tørset og Liv Botten red.jpg

En rørt Liv Botten får blomster fra enhetsleder Ann Kristin Tørset som takk for innsatsen.

Pårørendeforeninga Surnadal julegave 2016 690.jpg

F.v. Ann Kristin Tørset, kasserer Borghild Husby Kvande, Liv Botten og oversykepleier Jenny Nordheim.