Olav Morten_1024x896

Stor julekonsert i Rindal kirke

Jan Magne Førdes "Domen" med Olav Morten Tørset på flygelhorn (bildet) løfta julekonserten i Rindal kirke til store høyder i kveld. Sammen med Eva Lillegårds tolking av "O'helga natt" og alle sammen om "Deilig er jorden" til slutt gjorde at julestemninga seig innover både kropp og sjel. Vi er heldige som har slike musikalske krefter i bygda vår! Det ble et skikkelig god jul i ei fullsatt kirke.

Musikkorpset Blæst'n (over) var arrangør av årets julekonsert på en onsdag. De var litt spente på oppmøtet, noe ei fullsatt Rindal kirke svarte greit på.

Domen med Blæst'n
De musikalske kreftene i Rindal er mange og arrangøren Blæst'n hadde satt sammen et rikholdig program og imponerte sjøl på en flott måte. Høgdepunktet var uten tvil Jan Magne Førdes "Domen", skrevet til jubileet for Nidarosdomen. Med solist, dirigent og musikalsk leder Olav Morten Tørset på flygelhorn var det som om det nye taket løfta seg i Rindal kirke.

Ellers imponerte Eva Lillegård fra galleriet med "O'helga natt" og "Mitt hjerte alltid vanker".

Trivelig var det også å høre Kor Gøttj igjen og de unge i "Salt & Pepper" - alltid like engasjerte.

Sjekk TP TV
På videosnuttene med TP TV under ser du først Salt & Pepper som framførte Julekveldsvise" og "Himmelen i min favn". Deretter ser du Blæst'n med "Christmas Song". De framførte i tillegg Carola Häggkvists "Himlen i min famn", foruten "Domen" (Jan Magne Førde) og Negro spiritual-åpninga "Somebody's knocking at your door".

Videre ser du snutten med "Domen" og Olav Morten Tørset på flygelhorn. Deretter avslutninga med "Deilig er jorden" - kor, korps og heile kirka i allsang.

I tillegg deltok Lars Øyvind Jensvold som sang "A grownup's Christmas list", Lene Mari Steinshamn på althorn med "Det hev ei rose sprunge", ungdomsbandet JR med "Bjelleklang" og Bjørn Eidsvågs "I en natt", mens Elsa Jensvold hadde ord for kvelden.

Knappe halvanna time tok det for Blæst'n og alle musikalske krefter i Rindal å ønske god jul til heile bygda.

Foruten videosnuttene kan du klikke på bildene nedenfor, sjå de større og serie:

Under ser du Ingrid Stokke som synger Godnatt-sang fra Amalies jul sammen med Blæst'n - og videre under Kor Gøttj, som i år framførte "Long December night" og "Et ord vart lys":

Salt & Pepper.
Blæst'n med Christmas Song
Olav Morten Tørset, Blæst'n og Domen
Julekonseten ble avslutta med Deilig er jorden.
Lene Mari Steinshamn_1024x1212
Lene Mari Steinshamn.
Olav Morten tørset Domen på flygelhorn_1024x1042
Musikalsk leder og dirigent - her solist på flygelhorn - Olav Morten Tørset i Jan Magne Førdes Domen.
salt og pepper_1024x740
Salt & Pepper.
Ungdomsbandet JR_1024x590
Ungdomsbandet JR.
vaska golvet og børi ved_1024x1620
Nå har vi vaska golvet og vi har børi ved....