skade20_550x365

Store ødeleggelser etter "Dagmar"

Stormen "Dagmar" som herjet i Møre og Romsdal 1.juledag har ført til mange skader på veier og hus. I tillegg er store mengder trær revet opp med rota, og flere veier er stengt eller har redusert fremkommelighet. En kjøretur i nedre Surnadal 2.juledag avslørte mange ødeleggelser. Se stor bildeserie her.

Bjørnar Strand (bildet) er en av mange som opplevde naturkreftene på nært hold søndag kveld. Sammen med sin lille familie satt han inne og så "Flåklypa" på TV, da hele ti store grantrær blas ned utenfor stuevinduet. - Jeg hadde planlagt å felle noen av disse trærne i forbindelse med bygging av garasje, men jeg hadde ikke planlagt at så mange trær skulle forsvinne samtidig, sier Strand som tross alt er glad for at det gikk godt med resten av eiendommen på værharde Skei.

Det er flere skader på veier i Surnadal, blant annet på Surnadalsøra og på Industrikaia. Det er også meldt om stengte veier i Todalen og Stangvik. Surnadalsøra, og deler av Setergarden og "gammelgrytå", var mandag ettermiddag fortsatt uten strøm.  Ordfører Mons Otnes melder på sin Facebookside at beboerne i Stangvik må koke vannet på grunn av at rensesystemet er ute av drift. Ny melding vil komme når dette er i orden igjen.

Det er ikke meldt om noen personskade i forbindelse med uværet.

Klikk bildene større, og for å se de i serie.

skade1
skade10
skade11
skade12
skade13
skade14
skade15
skade16
skade17
skade18
skade19
skade2
skade20
skade21
skade22
skade3
skade4
skade5
skade6
skade7
skade8
skade9