IMG_1484

Strålende avbrekk med Perikom

Torsdag kveld fikk vi et musikalsk avbrekk fra en ellers smått bekymringsfull hverdag, med god hjelp fra Karstein Mauset i Perikom, live fra DreamFarm studio i Surnadal. Mauset hadde denne kvelden med seg Ronny Kjøsen på diverse tangenter, og sammen utgjorde de en formidabel duo. 

Ingressfoto: Karstein Mauset og Ronny Kjøsen holdt en flott konsert i DreamFarms lokaler i Surnadal torsdag (Skjermdump fra stream),
 

Konserten inneholdt en god del velkjente Perikom-sanger, men også flere nyere melodier.

Noen av sangene vi får høre er av den eldre sorten, men som enda ikke har vært utgitt på noe album, mens “Visdom”, som ble spilt underveis i konserten, er ei splitter ny låt, og som ifølge komponisten selv ble til for kun ei uke siden.

Konserten åpnet med den korte, men nydelige “I Kveld”, som vi finner på albumet Bastuba fra 2008. Med åpningslinjen “I kveld skal eg kasta min sorg på sjøen”, setter Karstein Mauset tvert stemninga for resten av konserten.

Etter den noe lavmælte åpninga fortsetter de med en av undertegnede sine favoritter, “Som Ein Kvalross På Land” fra samme album, hvor Kjøsen får ta sin plass i lydbildet. Begge disse tekstene er skrevet av Jørgen Gravvold, og Mauset formidler tekster og musikk på en eminent måte gjennom hele den times lange konserten.

Det er en fin sammensetning av musikk fra begge sider av det musikalske spekteret, og helhetlig blir det en svært dynamisk og vakker opplevelse.

Noen høydepunkter er likevel verdt å trekke fram. Tittelsangen fra albumet Bastuba gjør seg godt som en fin kontrast til de rolige visene, med både fart og innslag av humor. Kjøsen får i noen av sangene briljere på trekkspill, noe som bidrar svært mye til lydbildet og stemninga.

Nevnte “Visdom” stikker seg også fram, som en sang som viser seg å fungere svært godt i en slik sammensetning, med gitar, trekkspill og piano.

Perikom avslutter konserten med en flott versjon av deres nyeste singel, “Med di hand i mi”, som Karstein Mauset så riktig beskriver som en av deres største hits. Den drivende sangen setter et solid punktum på en flott og variert konsert.

De nyere sangene fungerer godt, og gir høye forventninger til et nytt Perikom-album, som forhåpentligvis ikke er altfor langt unna i tid.  

IMG_1483.jpg
Perikom spilte en fin blanding av nye og gamle låter under torsdagens konsert (Skjermdump fra stream).

Se konserten på Facebook her.


Perikom er medlem av Trollheimsporten.