sesongåpning sæterlia gutter 06

Strålende forhold på åpningsdagen

Etter et hektisk døgn hvor to tråkkemaskiner havarerte samtidig, kunne en lettet daglig leder åpne Surnadal alpinsenter som planlagt søndag. - Vi har jobbet døgnet rundt, og nå er vi glade for å kunne vise frem en flott bakke med ypperlige forhold, sier Dag Skei. 

Dag Skei og staben i Surnadal alpinsenter har ikke sovet mange timer i natt. To tråkkemaskiner havarerte lørdag, og de måtte vente på reperatører fra leverandøren. 

- Vi jobbet på spreng, og bakken ble klar i 10-tida søndag formiddag. Vi landet heldigvis på beina, og stod klare til å ta i mot gjestene da bakken åpnet klokken 11. Det er det viktigste, smiler daglig leder Dag Skei som sitter på sin faste plass i varmestua. Der sitter han å følger spent med på værmeldingene. 

Trekket er åpent til mast nummer 7. For å kunne åpne lenger opp må det komme betydelig mengder snø. Parken er foreløpig ikke klar, men snøkanonene går nå for fullt. 

- Vi trenger bare et par døgn med nok minusgrader, så skal parken bli klar. Jeg er spent på om værmeldingene holder seg. Om det blir så kaldt som det er meldt, vil vi forhåpentligvis få deler av parken klar til neste helg, sier Skei. 

Surnadal alpinsenter har planer om å holde åpent på dagtid i romjula (fra 2. juledag til 6. juledag), og videre med vanlige åpningstider fra 2. januar. Skei ønsker seg masse snø, slik at bakken kan holde åpent til etter påskeferien i april. 

Skei anbefaler alle å ta en titt innom alpinsenterets nye hjemmeside, og viser også til nettsiden fnugg.no hvor det er mulig å sjekke vær- og føreforhold. 

dag skei kontor.jpg

Tre jenter som hadde gledet seg stort til åpningsdagen er Erika Birkestøl (6), Sigrid Rudolfsen (8) og Fride Aakvik (8). 

- Dette har jeg ventet så lenge på. Jeg har sittet i vinduet og tittet på snøkanonene. Det har fristet meg veldig til å stå på slalåm, og nå skjedde det endelig, sier Sigrid. 

Erika og Fride nikker og er enig. Det er god grunn til å glise bredt i dag. 

- Det var litt uvant i starten, men kjempegøitt likevel. Det er artig å kjøre fort, men vi må huske på å kjøre svinger, sier Fride fornuftig.

sætrelia åpningsdag jenter.jpg
Erika Birkestøl, Sigrid Rudolfsen og Fride Aakvik 

Vi traff også en glad gjeng med 12-åringer som koste seg i Sæterlia på åpningsdagen.

- Vi er glade for at bakken endelig er åpen. Føret er kjempebra, så dette er topp sier guttene før de haster videre til ny runde. 

sesongåpning sæterlia gutter 06_690x491.jpg
Filip Møkkelgjerd, Birk Øie Berntsen, Birk Bæverfjord, Eirik Lediard og Henrik Aasbø Kvande.