Strålte om kapp med sola

Hele norges Wenche Myhre og samboeren Anders Eljas sørget for at årets Kleivakveld går inn i historien som en av de aller beste. I strålende solskinn leverte de en flott minikonsert for de mange hundre fremmøtte. 

Den folkekjære artisten,som utrolig nok fyller 70 år neste år, var det store trekkplasteret under den tradisjonelle Kleivakvelden som ble arrangert under fantastiske rammer. Sammen med sin svenske samboer, Anders Eljas (63) skapte de magi fra den lille koselige scenen - med Surnadal som bakteppe. Eljas er godt kjent som både komponist, arrangør og akkompagnatør, og har ikke bare på det personlige plan utviklet et godt forhold til popdronningen. Musikalsk er de en duett med dynamitt!

myhre ingress_690x445.jpg

Gjennom konserten leverte de slagere på rekke og rad, og sørget for en skikkelig pangstart med hiten som aldri går av moten; "Når jeg blir 66". Publikum sang med, og Myhre rocket på scenen - i en alder av 69!

Videre kom sanger fra Alf Prøysen som hun hadde mye kontakt med gjennom mange år, Fritiof & Carmencita i en tango for to, La meg være ung, En natt forbi og avsluttet det hele med den største slageren av alle; Vi lever!

myhre sak2.jpg

myhre sak3.jpg

Sommerro i storslag
Ingen Kleivakveld uten Henning Sommerro! I år som i fjor og alle andre år, var Henning i storslag. I år hadde han også med seg sin musikalsk begavede datter, Karianne, og sammen med John Pål Inderberg fremførte de musikalmusikk på norsk fra kleivascenen. 

- Holger Schei har i mange år sagt at jeg skal ta med meg Karianne på Kleiva. Det blir stort sett slik som han ønsker, så her er hun, sa Henning under sin introduksjon av datteren. 

Karianne leverte sine saker svært bra, og var et hyggelig bekjentskap som vi helt sikkert vil få mer glede av i årene som kommer. 

henning sommerro sak.jpg
Henning Sommerro som alltid i storslag

Publikum fikk også høre det afrikanske ekteparet Makurumbandi fremføre eksotiske rytmer på instrumenter som ikke tidligere har vært sett på Kleiva. Sammen med Henning og John Pål laget de et forrykende rytmeshow på scenen - til stor begeistring hos publikum.

afrikansk sak.jpg
Afrikanske rytmer som det svingte av

henning inderberg eljas sak.jpg
Inderbergs diktlesning falt i god smak hos Anders Eljas, som flere ganger brøt ut i latteranfall

Tradisjon tro var det også i år diktlesing av unge lokale poeter. I år var det Tora Mo, Hallvard Nordvik, Eiril Lysø, Arnt Olav Eriksen, Bastian Roaldset, Emil Sæterbø, Elisa Brünke, Jon Sæterbø, Noralf Naterstad, August Hvam, Oda Bæverfjord og Marit Hyldbakk Kvande som fikk æren av å få presentert sine dikt. Vi gjenforteller her Emil Sæterbø (10 år) sitt dikt:

Rosene er røde,
fiolene er blå
men det gir jeg farsken i,
for jeg er fargeblind

Prisutdelinger
Kleivaprisen 2016 ble tildelt Torbjørn Polden, Erling Myrbostad og Lars Steinar Ansnes for det formidable arbeidet med de lokalhistoriske bøkene «Kvenndalen med Kvennbøtæla og Engjamarka, Historia - kulturlandskapet -folket», frå 2010 og «Søyådalsboka»,med undertittelen «Utmarkshistorie frå Eidet». Les mer om Kleivaprisen her.

- Vi ønsker å rette en stor takk til folket som har bidratt med sine historier og bilder til boka. I tillegg vil vi takke økonomiske sponsorer, og da spesielt Surnadal Sparebank. Vi vil også takke de som bor i samme hus som oss. Vi har vært mye opptatt i forbindelse med bokprosjektene, og det krev tålmodighet fra de som bor sammen med oss. Kanskje vi også skal takke hverandre, smiler Torbjørn Polden som avsluttet med å fortelle en historie fra et møte med Hans Hyldbakk - som førte til latterbrøl blant publikum:

- Hyldbakk sa til meg en gang: Det er ikke rart at du er interessert i Kvenndalen, du som er unnfanget der!

Perikom ble tildelt Kleivafondprisen på 5000,- for sitt arbeid med å få sin nye plate "Flomål" på vinyl.

kleivaprisvinnere.jpg
Prisvinnere

Styreleder i Laget Vårsøg, Jostein Ansnes, antydet at det kunne bli publikumsrekord i år, og det kan han fort ha fått rett i. På veien ned fra Kleiva var i alle fall stemningen upåklagelig blant publikum, der svært mange hevdet at dette var tidenes Kleivakveld!

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale

myhre sak3
myhre1
myhre2
myhre3
myhre4
myhre5
myhre6
prisvinner polden
sommeroo
svein sæter dikt
afrikansk sak
diktere
eljas latter sak
henning inderberg eljas sak
henning sommerro sak
henning sommerro
henning1
hornmusikk
inderberg
jimu
karianne somerro
karstein mauset prisvinner
kleiva jimu
kleivakveld1
kleivaprisvinnere
myhre ingress
myhre sak
myhre sak2