Fyrverkeri 2 Eli S første_1024x775

Strenge forskrifter for fyrverkeri

Har du tenkt å sende opp fyrverkeri i år? Da er det bare Bunnpris Rindal som selger det i Rindal kommune og det må selges over disk og ved utgangen i butikkene i tidsrommet 27. (3. juledag) - 31. desember (nåttårsaften). Det er heller ikke lov med bruk av fyrverkeri anna enn i tidsommet fra klokka 1800 nyttårsaften til klokka 0200 første nyttårsdag!

Strenge bestemmelser
Det er Eli Solvik (til høyre og under) ved Bunnpris Rindal som opplyser dette til Trollheimsporten. Ho trur ikke  det er alle som er riktig kla rover de strenge bestemmelsene som har kommet. - Og det er ikke bare strengt for de som skal selge. - Det er utrolig strengt å bruke og sende opp  fyrverkeri også, sier ho.

Bunnpris Rindal er eneste butikken som er blitt godkjent for slikt salg i Rindal. - Det er ikke lov å selge fyrverkeri i butikksenter og ved sentrum blir butikken tolka som butikksenter, sier ho. Bunnpis Rindal er medlem av Trollheimsporten. Alle medlemmer her - bli medlem: klikk her!

Både Eli Solvik og vaktmesteren, mannen Arne Kjønsø, ved Bunnpis Rindal, har gjennomført et omfattende kurs for salg og handtering av fyrverkeri og hos Bunnpris starter dette salget 4. juledag 28. desember - åpningstidene i romjula og nyttårshelga finner du her. Trollheimsporten har ikke oversikt over hvilke butikker som selger fyrverkeri i Surnadal.

- Og vi er klare til å ta i mot kundene, sier Eli og advarer mot å blande alkohol og fyrverkeri. - Samtidig er det streng aldersgrense nå. En må være 18 år både for å kjøpe, bruke og sende opp fyrverkeri. Samtidig er det ikke lov å bruke eller sende opp på et anna tidspunkt enn mellom klokka 18 nyttårsaften og 0200 første nyttårsdag. Sender eller bruker fyrverkeri før dette eller i romjula, kan du bli anmeldt, forteller Eli Solvik.

Ulovlig med raketter
Ho advarer videre mot å reise til Sverige for å kjøpe fyrverkeri og bruke dette utom tidspunktene. - Der kan en kjøpe raketter. Det er forbudt i Norge. Sender en opp eller bruker fyrverkeri utom tida må en ha tillatelse fra grunneier, politiet og brannsjef i kommunen, sier ho og tror det i løpet av få år vil bli heilt forbudt med fyrverkeri i Norge.- En må for eksempel være 16 år for å kunne kjøpe og brenne stjerneskudd, sier Eli, som også anbefaler å bruke briller. - Det vil vi også selge, sier ho.

Ulykkene halvert
Disse forskriftene har nå vært praktisert i to år og statistikken er klinkende klar. - Ulykkene relatert til fyrverkeri er halvert i løpet av disse åra, sier Eli Solvik, som legger til at fyrverkeri er farlig. - Vi snakker om krutt her, sier ho.

Samtidig skal fyrverkeriet plasseres for salg i butikken ved utgangen. - Det er for at kundene ikke skal ta med seg fyrverkeriet rundt om i butikken når de handler, sier ho og legger til at ved Bunnpris Rindal starter fyrverkerisalget 4. juledag 28. desember.

Eli Solvik ønsker alle velkommen!