DSC05055

Strikker lappetepper til Nepal

Rindal frivilligsentral  er med og støtter prosjektet Nepaltepper, som går ut på å strikke lappetepper i ull som sendes til et sjukehus i Nepal. En norsk sjukepleier som arbeider der deler ut teppene til nyfødte nepalesere som kommer til verden i et fjelland med kalde vintere, der mange av mødrene går lange veger til sykehuset for å føde sine barn, og har dårlig med utstyr til sine nyfødte. Da kommer norske ulltepper godt med.

                               I høst ble prosjektet Nepaltepper presentert for pensjonistene i Rindal på Åpen dag. Etter det har både pensjonister og andre damer tilknytta frivilligsentralen bidratt både med lapper og hele tepper, og denne uka ble første pakke sendt med post til Okhaldunga sykehus i Nepal.

 

Porto for den eska som ble sendt (spesialeske fra Posten for "øvrige verden"), koster kr 530. Her fikk vi plass til 7 tepper, og Rindal Sanitetsforening sponsa portoen. Vi vet at flere tepper er under produksjon, og ny pakke blir sendt så fort vi fyller en eske til. 

 

Les mer om Tepper til Nepal

 

Nå venter vi spent på tilbakemelding når pakken er kommet fram. De som vil være med å bidra, kan strikke (eller hekle om du vil) lapper på 15X15 cm. Disse sys sammen til kvadratiske tepper på 6x6 ruter. Ferdig teppe vil da bli ca 90x90 cm. Bruk ullgarn, det er varmest! - Og nepaleserne er glade i farger, men OBS! Minst mulig kvitt, for kvitt er sorgens farge i Nepal. Du trenger naturligvis ikke strikke lapper, det kan like gjerne være remser som sys sammen, eller et helt teppe i samme farge, men her er det en fin anledning til å bruke opp restegarn, som mange strikkende som regel har mye av. Kontakt gjerne rindal.frivilligsentral@svorka.net

 

Det morsomme med dette prosjektet er at vi kan følge sjukepleier Kristin Bøhlers arbeid på internettsida til Nepaltepper og vite sikkert at hjelpa kommer fram. Kanskje får du til og med oppleve å se bilde av en en liten, nyfødt nepaleser innpakket i nettopp det teppet du har strikka! Små jakker, luer eller labber kan også sendes med.

 

Se bilde av alle teppene som ble sendt fra Rindal her på
 Rindal frivilligsentrals hjemmeside