Ved Grøset

Styggvær på Rindalsskogen

Det er en ordentlig tordværssommer vi er inne i. Derfor kan det være lurt å dra ut alle kontakter hvis en skal ut en tur, for selv om været ser riktig så pent ut fra morgenen, kan det sette inn med skikkelig styggvær før du er kommet deg heim igjen. I ettermiddag gikk det et kraftig tordvær med regn og haglskurer over Rindalsskogen.

Klok av skade og erfaring dro vi ut alle kontakter før vi tok en tur til Orkanger i dag, selv om ingen ting tyda på at det skulle bli torden i dag igjen. Men i sommer er vi visst aldri trygg.

 

Det å koble fra data, TV og lignende viste seg å være smart, for på heimturen møtte vi et skikkelig styggvær med lyn og torden. Ved Garbergen var regnbygene så kraftige at vindusviskerne knapt nok  tok unna på største hastighet, og ved fylkesgrensa ved Storholt og sørover lå det skavler av hagl i vegkanten. I svingen mellom Litjmoen og Lilleløkken hadde Mørelinja kjørt i grøfta, mens en personbli stod med snuten i autovernet på andre sida av vegen. Alt dette trolig på grunn av et tjukt hagllag på vegen.

 

Gardsvegen fra Grøset var forandra til en bekk som flomma over riksvegen. Ved Furuhagen såg alt tilnærma normalt ut, men vi var spente på hvordan det såg ut her øst i Liagrenda.

 

Det var ikke bedre her. Graset låg flatt, store skavler med hagl og stikkrenner fulle av regnvatn som delvis flomma over vegen var det som møtte oss. Kanskje bra vi ikke var heime da det stod på som verst? .

 

Ved Grøset

Ved Grøset på Rindalsskogen

Anne S.

 

Ved Solstad
Ved Solstad
Ved Sommervold
Ved Sommervold
Ved Håkonslia
Ved Håkonslia
Ingebrigtslia
Ingebrigtslia
Takrenner 013
Hagl
Hagl
Ved Ingebrigtslia
Ved Ingebrigtslia