Sunndalingene tok førsteplassen

I tradisjon tro ble Romjulscup arrangert i Surnadal Idrettshall fjerde juledag. Høkkert IL har vunnet de siste to årene og kom også til finalen i år, men måtte se seg tapt etter straffekonk mot sunndalingene i finalen.

20 lag deltok i årets cup og omtrent 150 spillere spilte. Mange av lagene har deltatt flere år før.

-Veldig morsomt at folk tar seg tiden til å komme hit. Det har kanskje blitt en juletradisjonen å enten spille eller komme å se på cupen i jula. Dette blir litt annet enn det vanlige i jula; mye mat og lite aktivitet. Frivillige stiller opp i kiosk, billetter og sekretariat, noe som er kjempebra. Og det er veldig morsomt å arrangere disse cupene, smiler daglig leder i Surnadal IL Øystein Bondhus, og legger til at cupen i år var nok en suksess og tribunene har vært stappfulle i løpet av dagen.

Lagene Dirty Flirty og Hovmod, begge rutinerte lag i denne cupen, møtte hverandre i bronsefinalen. Etter en jevn kamp gikk Hovmod av med seieren og endte på tredjeplass i årets cup.

I den store finalen ble det surnadalingene på Høkkert IL mot sunndalingene på Av og På, og temperaturen ble høy både på banen og benken. Dommerne fikk høre mye fra ivrige spillere. Finalen varte i 2x10 min. Høkkert IL hadde sjansen til å vinne cupen for tredje gang på rad.

Etter tre minutter skåret sunndalingene første målet i finalen, og gikk litt senere opp i ledelsen 2-0. Høkkert IL greide å hente seg inn i kampen og til pause var stillingen 2-1 til Av og På. I andre omgang skåret Høkkert IL og omgangen endte uavgjort. Dermed var det klart for straffekonk. Av og På satte første straffe i mål, mens Høkkert misset på straffen. Sunndalingene gikk dermed av med seieren.

Knut Ola Høvik, Høkkert IL, forteller at de er fornøyd med innsatsen og de var litt skuffet over tapet i finalen. Videre forteller han at de møtte et godt lag og at det ble en veldig jevn kamp.

Sander Grimelid, også kåret til cupens beste spiller, fra Av og På at de selvfølgelig er godt fornøyd med cupen.

ingress.JPG

1. plass: 2000 kr - Av og På : Bendik Haarberg, Vegard Ledal, Sander Grimelid, Kristoffer Ansnes, Erik Rotlid, Erik Ruud, Sindre Ulfsnes og Petter Melkild.

Høkkert IL.JPG

2. plass: 1500 kr - Høkkert IL: Lars Ove Løseth, Stein Todalshaug, Helge Drøpping, Simen Einmo Engdal, Knut Ola Høvik, Andreas Dalsegg Sæter, Bjørnar Dalsegg Sæter, Steinar Heggset.

3. plass: 1000 kr - Hovmod. Hele laget var ikke tilstede under utdelingen.