Surnadal Sparebank 2

Pressemelding:

Surnadal Sparebank – spesiell start på 2020

Surnadal Sparebank har per 1. kvartal et resultat før skatt på 8,8 millioner kroner, mot 15,5 millioner kroner i samme periode i 2019. Avkastningen på egenkapitalen er 3,5 % etter skatt. Bankens forretningskapital er nå på 8,4 milliarder kroner.

Arkivfoto

«Resultatet er svært preget av koronakrisen. Flere av våre bedriftskunder og privatkunder er i en mer krevende situasjon økonomisk. Det har ført til at vi i 1. kvartal tar en ekstra stor avsetning til tap på utlån. Denne ekstra avsetningen er på 7,5 millioner kroner i 1. kvartal. I tillegg har vi som bank et krav om å ha en relativt stor likviditetsreserve. Denne reserven som utgjør 650 millioner kroner, har vi plassert i relativt trygge rentebærende verdipapirer. Som en følge av koronakrisen har verdien på disse verdipapirene blitt redusert med 9,5 millioner kroner, som vi har ført som en kostnad i regnskapet i 1.kvartal», kommenterer adm.banksjef Allan Troelsen.

Banken opplever stor innskuddsvekst med 270 millioner kroner i økning hittil i år. Utlånsveksten er lavere enn tidligere og endte med 83 millioner kroner etter 1. kvartal.

«Det har vært en meget spesiell periode for alle, siden korona-pandemien kom til Norge.

Vi har etter beste evne gjort det vi har kunnet for å være tilgjengelig for våre kunder og bidra til å hjelpe både bedriftskunder og privatkunder, i den grad vi kan. Vi i banken har opplevd en svært hektisk periode, med meget høy aktivitet. Selv om de aller fleste av oss som jobber i banken har arbeidet distribuert på hjemmekontor i denne perioden, har vi takket være dyktige og dedikerte medarbeidere, og gode it-systemer, vært i stand til å betjene kundene på en god måte», fortsetter Troelsen.

Det har vært mindre aktivitet i forbindelse med bankens samfunnsengasjement enn normalt. Næringslivsdagen ble gjennomført de første dagene i mars, rett før koronakrisen slo inn og i forbindelse med denne ble også Utviklingsprisen for 2019 tildelt Svinvik Gard.

I mars opprettet Surnadal Sparebank et frivillighetsfond. Det ble overført 1 million kroner fra bankens gavefond, som skulle bidra til å hjelpe til med økonomien til frivilligheten gjennom krisen. I april ble det utdelt en drøy million kroner til 56 frivillige lag, organisasjoner og foreninger.

Banken har også etablert en åpen facebook-gruppe som heter #vitarenforlaget som har fått stor oppslutning. I denne gruppen legger mange av de ulike lag og foreninger i ut informasjon om seg selv, slik at det er mulig for alle å få et godt bilde av den store aktiviteten av frivillighet som er i regionen.

«Det var meget stor interesse for å delta i emisjonen vi gjennomførte sent i fjor.

Vi registrerer fortsatt stor interesse for å være eier i Surnadal Sparebank og det er relativt stor omsetning i egenkapitalbevisene våre på børsen. Det har ført til at vi i mars passerte en milepæl med 600 eiere i banken.» avslutter Troelsen.

 

Surnadal Sparebank - Ved din side.