Lørdag
Lørdag Skyet
-2°
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Lettskyet
Lettskyet
Svak vind
KJETIL BOLME VINNER

Suveren vinner av Nordmarkstråkket

Kjetil Bolme fra arrangørklubben Trollheimen sykkelklubb dro i fra resten av feltet midtveis i brutale Dalsegglia og beholdt ledelsen til mål. Line Monsås Espeland fra Molde vant dameklassen. 

Nordmarkstråkket er et årlig sykkelritt som går gamle riksvei fra Skei til Dønnem, opp Dalsegglia, vestover Nordmarka langs grusvei og ned RV 65 til Skei igjen. Rittet er på 5,8 mil.

27 herrer og 6 damer deltok i konkurranseklassen under Nordmarkstråkket som ble arrangert i et svært varierende vær søndag ettermiddag. Damene startet kl 13.00 og fikk bedre forhold enn herrene som startet èn time senere. Regnet kom omtrent akkurat da startskuddet for herreklassen gikk, og ble møtt med heftige tordenbyger opp den beryktede Dalsegglia. Som så mange ganger tidligere ble rittet avgjort i de bratte bakkene opp mot Nordmarka. Her avgjorde både Kjetil Bolme og Line Monsås Espeland konkurransen til sin fordel. 

- Vi lå samlet til vi startet på Dalsegglia. Da dro jeg etter hvert i fra de andre, sier Monsås Espeland som tok turen til Surnadal kun for å delta i Nordmarkstråkket.

- Det er en fin treningsøkt, og veldig artig å kunne sykle sammen med andre. Jeg deltok i samme rittet i 2009. Da endte jeg på tredjeplass, så dette var veldig gøy, sier hun. Monsås Espeland kom i mål på tiden 2:12:40.

Monica Korsnes fra Trondheim tok andreplassen på tiden 2:19:47. Det er verdt å nevne at 14 år gamle Jøri Vatten fra Surnadal kom inn som andre beste dame, men deltok "bare" i trimklassen på grunn av sin unge alder. Trimklassen startet samtidig som dameklassen, og hadde 10 deltakere.

line espeland vinner.jpg
Line Monsås Espeland vant dameklassen

Kjetil Bolme fra Surnadal virket svært sterk opp Dalsegglia og rykket sakte, men sikkert i fra feltet. Bolme vant suverent på tiden 1:46:55. Pål Sande fra Surnadal sikret enkelt andreplassen på tiden 1:48:37. Det ble et skikkelig spurtoppgjør om tredjeplassen. Sterkest var Jørn Strandheim fra Stiftstaden sykkelklubb i Trondheim på tiden 1:49:59.

- Det var tungt og vi syklet mye i motvind, men jeg følte jeg hadde grei kontroll fra midten av Dalsegglia. Jeg tok ingen sjanser på slutten og "safet" inn til mål. En god følelse, smiler Bolme. 

kjetil bolme rykker.jpg
Her rykker Kjetil Bolme i fra resten av feltet

kjetil bolme målstrek.jpg
Bolme passerer målstreken nesten to minutter foran nestemann

pål sande andreplass.jpg
Pål Sande endte på andreplass 

spurt om tredje.jpg
Jørn Strandheim vant spurtoppgjøret om tredjeplassen

Vinnerne av dame- og herreklassen fikk et gavekort på 1500 kroner. I tillegg var mange det uttrekkspremier fra sykkelklubbens sponsorer.

Lederen av Trollheimen Sykkelklubb, Leiv Bæverfjord, var godt fornøyd med gjennomføringen av sykkelrittet.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra utøverne i både trim og konkurranseklassen. Vi har flere deltakere i år enn i fjor, og spesielt hyggelig er det at vi har økt fra 1 dame i fjor, til 6 i år, sier Bæverfjord.

Tidligere søndag ble det arrangert barnesykling på Skei. Les mer om det her.

Last ned fullstendig resultatliste her

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

ritt89
ritt90
ritt91
ritt92
ritt93
ritt94
ritt95
ritt96
ritt97
ritt98
ritt99
ritt100
ritt1
ritt81
ritt82
ritt83
ritt84
ritt85
ritt86
ritt87
ritt88