Svar til Uvettig skuterkjøring

En av dem som deltok på kjøringa som ble beskrevet i leserinnlegg 15.12., kommer her med et tilsvar:
Svar til uvettig skuterkjøring
Viser til leserinnlegget på Trollheimsporten lørdag 15.12.07. Der ble det hevdet at uvettig og hensynsløs kjøring etter Håkonsliveien var noe som forekom ofte - for ikke å si hele tiden. Blir forbanna når  jeg leser dette, vi blir sett på som en gjeng tullinger som ikke viser hensyn når vi skal på tur. Først vil jeg si at det ikke er noe i dette innlegget som stemmer med sannheten! Han som trolig har sett oss kunne i alle fall ikke gangetabellen for vi var ikke mer en halvparten av det antallet skutere som han sa vi var, og når han først var i gang med togangen var det vel like greit å gange farta med to også?! Det blir vel litt mer spennende innlegget når det var 15 skutere som kom som noen lyn, enn å si sannheten som var 8 skutere i rolig fart!… Dette innlegget som ble lagt inn stemmer ikke med realiteten, vi tenker oss godt om hvis vi må kjøre på vei og vi viser hensyn til det vi møter og ser, ser vi noen etter vegen så kjøre vi ofte av veien for å unngå å kjøre så nærme folk/dyr, og hvis det ikke er mulig å kjøre av veien, så passerer vi da på en folkelig måte! Ofte kan vi møte hester på denne veien, og da har jeg ofte stoppa motoren så hesten kan passere rolig forbi. Hvis dette er uvettig og hensynsløs kjøring så er det noe jeg ikke har fått med meg. Hvor mange av dere stopper bilmotoren når dere møter en hest, for eksempel???
Å vise hensyn og å være oppmerksom er ikke bare noe som gjelder når man kjører skuter etter vei, det gjelder alle slags kjøretøy, som bil for eksempel. Han som la inn innlegget stilte spørsmålstegn til om vi ser folk med refleksvest om kvelden eller om vi bare la merke til bilene vi møter, det er da bare vissvass!!!!! Så klart ser vi det, vi ser da like bra ut fra skuterhjelmen som ut bilruta!! Tåpelig å si noe så dumt av en voksen person, spør du meg..  
I fjellet eller utom vei viser vi også  hensyn til det rundt, møter vi en skiløper snur vi ofte og finner en runde utenom han/hun. Ser vi dyr kjører vi unna dem også, dette er en selvfølge! Vi har respekt for at ikke alle vil ha skuteren så tett innpå, derfor prøver vi å holde oss langt unna hytter og skiløyper. Men om vi prøver så godt vi bare kan for å ikke bli sett når vi er ute på tur, hender det at vi blir sett en eller annen plass. Og da rekker vi nesten ikke komme ned fra tur før den som har sett oss har lagt ut ei røverhistorie av  turen vår på Trollheimsporten.. Jeg bor i Løfaldgrenda og ser mye rart, som  kjøring med bil og 4-hjulinger, ville hester og løse hunder som hopper opp etter bildekka og følger deg helt hjem til døra og folk som springer rundt i snødriv sent på kvelden uten refleksvester og mye mer.. Men gidder ikke å løpe inn og skrive dette på Trollheimsporten tvert jeg ser noe som ikke er helt i min smak og ikke helt vettig i mine øyne.
Men skuterkjøring er vel mye verre enn alt annet siden det må rapporteres tvert det passerer en skuter på veien eller en som sniker seg på en fjelltur.
Trodde naturen var for alle! Eller skal den bare være forbeholdt de som kommer seg dit på ski? Han som skrev innlegget syntes det var fælt at gamle ikke skulle få ut og nyte slike fine vinterdager som vi har hatt sist helg. Skal vi med skuter da ikke få ut vi også når vi hatt fine vinterdager?? Det er jo ingenting som tilsier at de gamle og barn ikke skal få være ute. Vi har jo så store fjellområder her at det bør være plass til alle, eller??
Hilsen “uvettig skuterkjører"