krafttak-2

Pressemelding fra Nordmøre Folkehøgskule:

Ta godt i mot bøssebærerne fra Kreftaksjonen

Den årlige aksjonen Kraftak mot Kreft arrangeres denne uken over hele landet. Torsdag får Surnadalingene mulighet til å støtte dette flotte tiltaket. Da gjennomfører elever fra Nordmøre Folkehøgskule bøsseaksjon.

Ingressfoto: Camilla Klingen Svendsen (f.v.), Elise Bjørke Andersen og Hanna Kjelland i Nordmøre Folkehøgskule sitt elevråd håper at givergleden er stor når det er for en så viktig sak.

Krafttak mot Kreft samler hvert år inn midler til ulike prosjekt innenfor behandling og forskning knyttet til kreft. I år går midlene fra aksjonen til forskning på kreftformer med lav overlevelsesgrad. Mange overlever i dag kreft, men kreft i Bukspyttkjertelen og Lungekreft er eksempler på sykdommer der overlevelsesprosenten fortsatt er skremmende lav.

To av ti overlever lungekreft, en av ti overlever kreft i bukspyttkjertelen. Det er god mening i å samle inn penger til forskning på forbedret behandling av disse sykdommene.

 Det synes blant andre Hanna Kjelland, elev ved Nordmøre Folkehøgskule og bøssebærer for årets aksjon.

– Jeg er med fordi det er en viktig sak å støtte. Kreft er en sykdom, eller egentlig flere sykdomsformer, som berører så utrolig mange og som fortsatt trenger mer forskning for at flere skal kunne få god og riktig behandling og overleve.

Hennes medelev Camilla Svendsen skal også gå med bøsse, og hun utfyller Hannas kommentar;

– Jeg håper folk har mulighet til å gi, og så håper jeg vi som går blir tatt imot med smil og et hei når vi kommer. Dette er en god sak og det hjelper andre som har vært mer uheldige enn meg. En gang i fremtiden kan det hende det er meg, eller det kan være noen av mine nærmeste, som får bruk for denne forskningen. Uansett er det allerede mange folk som har stor nytte av det nå.

Elevene ved Nordmøre Folkehøgskule har meldt seg som frivillig til å gjennomføre aksjonen i Surnadal. Det er rektor Kristian Lund Silseth og elevrådsleder Elise Bjørke Andersen svært fornøyde med.

– Dette er noe som berører veldig mange, uttaler Elise.

– Det er rett og slett en god sak å støtte. Vi er mange som kjenner noen som har, eller har hatt kreft. Bestefaren min døde av kreft. Det er en tøff opplevelse å miste noen som står deg nær i kreftsykdom. Det gjør det kanskje enda mer selvfølgelig å forsøke å hjelpe.

krafttak-1.jpg
Elise Bjørke Andersen (f.v.), Camilla Klingen Svendsen og Hanna Kjelland i Nordmøre Folkehøgskule sitt elevråd håper at givergleden er stor når det er for en så viktig sak.

krafttak-3.jpg
Elevrådsleder Elise Bjørke Andersen støtter opp om kampen mot kreft. – Kreft må alle ta stilling til i løpet av livet. Alle vil komme borti det direkte eller indirekte, sier hun.

Tekst/foto: Nordmøre Folkehøgskule.