tove talgø brøndbo 2000

Talgø MøreTre i historisk medvind: Aldri har de levert ut mer varer

Forrige uke satte Talgø MøreTre ny rekord for utleverte varer, da de leverte ut hele 2.800 m3 fra lasteplassen i Surnadal. Denne uka setter de rekord igjen – og det på bare fire dager. – Det har eksplodert etter påske, sier lasteplassleder Tove Talgø Brøndbo.

– Da det var høysesong i fjor lå vi på 2.000 m3 på én uke.

Det sier Tove Talgø Brøndbo, som smiler når hun følger opp:

– Forrige uke leverte vi ut 2.800 m3, og denne uka leverte vi ut 2.500 m3 bare fra mandag til onsdag.

Det har vært en enorm pågang hos Talgø MøreTre siden påske, og denne bare fortsatte torsdag.

– Vi skal holde på til klokka er 23 i kveld, for å få ut så mye som mulig, sier Talgø Brøndbo, og bekrefter at de når de gir seg kommer til å ha slått sin egen utleveringsrekord for andre uke på rad.

– Og denne uka har vi jo bare fire arbeidsdager, sier hun, og smiler igjen.

Det er lett å forstå hvorfor. Når Trollheimsporten besøker lasteplassen litt før lunsj torsdag, har Tove og de seks-sju ansatte som jobber med å laste opp varene, allerede sendt avgårde 39 stappfulle lastebiler så langt denne uka.

I tillegg kommer alle lastebilene som er sendt direkte til Surnadal havn. Derfra fraktes nemlig MøreRoyal med båter til Bergen, Stavanger og Haugesund.

– Vi har sendt 700 m3 med båt denne uka, og neste uke skal vi sende 900 m3, sier Talgø Brøndbo, vel vitende om at også det blir ny rekord.

De flere tusen kubikkmeterne med varer består i all hovedsak av terrasse og kledning, og skal ut til butikker rundt omkring i hele landet.

Med den ordreinngangen firmaet har hatt etter påske, ville det ikke vært mulig for Talgø MøreTre å sende fra seg nok varer med bare lastebiler, forteller Brøndbo.

– Slik pågangen er nå, får vi rett og slett ikke tak i nok biler til det. Derfor sender vi også varer med båt én gang per uke.

tom plass som tidligere var full av materiale 690.jpg
For 14 dager siden var hele denne plassen, helt til den bakerste lastebilen midt i bildet, stappfull av varer. – Det var så fullt at vi ikke så Trollheim-bygget. Det gjør vi nå, sier Tove Talgø Brøndbo.
 

– Viser at vi har lyktes med noe

Talgø MøreTre har i år lagt om både produksjon og lastestrategi for å få ut mer varer til kundene.

– Før laga vi et visst antall kubikkmeter per uke, og laga lassene ferdig etter hvert som lastebilene kom. I år legges det helt ferdige lass klare på lastelinja. Det fører til mindre håndtering av varer, og at vi bruker mindre tid på lasting, sier Tove Talgø Brøndbo.

Hun fortsetter:

– I og med at mer varer står klare i ferdige lass, har vi også økt fyllingsgraden i lastebilene. Så i tillegg til at vi i år har flere biler, får vi også ut mer per bil.

Den store pågangen fører naturlig nok til travle tider for de ansatte, som jobber to-skift, der de siste er ferdige klokka 23.

– Det blir en del overtid på oss nå om dagen, ja, smiler Tove Talgø Brøndbo, mens Bjørn Kvendset innimellom lasting like smilende forteller at han allerede har jobbet inn én dag denne uka.

For i vårsola ved Industriveien 7 er det god stemning blant de ansatte, og i tillegg til Kvendset suser både Jon Gunnar Skei og Henning Krangnes forbi - mens de bistår kunder med å fylle lastebilene sine med varer fra Talgø MøreTre.

– Det er kjempeartig at så mange vil ha varene våre. Det viser at vi har lyktes med noe, sier Talgø Brøndbo, som har ansvar for all planlegging av lassene, bestilling av lastebiler og generell koordinering på lasteplassen.

jon gunnar skei, bjørn kvendset, henning krangnes og tove talgø brøndbo 690.jpg
Jon Gunnar Skei (f.v.), Bjørn Kvendset, Henning Krangnes (i trucken) og Tove Talgø Brøndbo er med på å sette ny utleveringsrekord for andre uke på rad.
 

Uvisshet snudd til tidenes ordreinngang

Hun forteller at det ligger an til tidenes april for Talgø MøreTre.

– Det sa «pang» etter påske. Vi hadde bra med ordrer før det også, men da eksploderte det.

Divisjonssjef salg og marked i Talgø MøreTre, Bjørn Hauglann, deler lasteplass-ekspeditørens oppfatning.

– Siden det som var en krevende og uviss inngang til påska, har situasjonen snudd helt. De to siste ukene har vi hatt tidenes både ordreinngang og utekspedering, sier han.

Med tidenes ordreinngang, er det grunn til å tro at det skal fraktes varer i store volum ut fra Talgø MøreTres lasteplass også i tida framover.

– Vi ser ikke så langt fram i tid, men det er ingen fare med det første, nei, sier Tove Talgø Brøndbo, og ler:

– Det er nesten slik at jeg hadde håpa det ble litt roligere snart. Nei, da, dette er bare «kjøle» artig for oss!

Bjørn Kvendset laster lastebil 690.jpg
Bjørn Kvendset (t.h.) i full gang med opplasting.

Bjørn Kvendset i truck 690.jpg
Ved lunsjtider torsdag passerte Talgø MøreTre 40 lastebiler med varer ut fra lasteplassen i Surnadal inneværende uke. Alle lastebilene som går direkte med varer til Surnadal havn kommer i tillegg.


Talgø MøreTre er medlem av Trollheimsporten.