kor12

Tidenes bursdagsfeiring

Surnadal Sparebank inviterte til folkefest  - og fest ble det! Tusenvis av gjester var innom 175-årsdagen i et strålende høstvær på Skei. Rosinen i pølsa var korslaget, hvor "Team Dag Ingebrigtsen" dro i land seieren.  

Surnadal Sparebank er en høyst oppegående 175-åring, som blir bare sprekere og sprekere for hvert år som går. Jubileumsåret 2017 har vært feiret på flere måter gjennom året, og ble avsluttet med en gedigen bursdagsfest på Skei lørdag. Store og små gikk mann av huse for delta på festen, og flere tusen var innom det som må være tidenes folkefest i Surnadal kommune.

Gjennom dagen fikk lag og foreninger som Surnadal Sparebank sponser vise seg frem for publikum. I tillegg fikk alle gjester servert gratis pølser og brød, og forsyne seg av et et megastort kakebord. Barnehagebarn hadde pyntet trær utenfor banken, og fra scenen fikk vi høre Torstein Snekvik, Øyvind Weiseth og ikke minst en gjenforening av bandet Batteri. Som om ikke det var nok, ble det også kåret en Surnadalsmester i "Bakels og græt". 

Les mer om folkefesten på Skei her

Det var en stolt og glad bankdirektør som takket publikum for oppmøte.

- Vi setter umåtelig stor pris på at så mange tok turen for å feire sammen med oss i dag. Vi ønsket å arrangere en gratis folkefest som var attraktiv for både store og små. Det har vi klart å fått til, sa Allan Troelsen til en spontan applaus fra publikum.

allan troelsen.jpg

Det store korslaget
For tredje gang arrangerte Surnadal Sparebank "Det store korslaget". Det ble en stor suksess i 2010 og 2013, og nok en gang skulle det vise seg at korslag er en "hit" på Indre Nordmøre. Rundt 150 korister deltok, i tillegg til bankens eget kor som fikk æren av å åpne korslaget med egen "banksang". Jo Inge Nes har hatt ansvaret for bankkoret, i tillegg til å trekke i alle tråder rundt arrangementet. Han skal ha mye av æren for et godt organisert korslag.

bankkoret.jpg

Barnekoret ble ledet av Janne Husby, og hadde med seg Rasmus Rohde fra "Rasmus og verdens beste band". Barna i alderen 3 - 13 år sjarmerte alle med sine fremføringer, og viste at korsang har en lysende fremtid i dalføret vårt. Barnekoret hadde fått en sjekk på 5000 kroner fra Surnadal Sparebank som de skulle gi videre til en godt formål. Barna bestemte seg for å støtte Sykehusklovnene på St.Olavs Hospital, og fikk en videohilsen fra klovnene som takket så mye for støtten.

barnekor.jpg

Tre kor deltok i selve konkurransen, hvor premien var 15000 kroner som også skulle gå til et godt formål. I fagjuryen satt Kjersti Mahle Brøske, Tor Rune Halset, Torbjørn Larsen og Øyvind Weiseth. De hadde helt sikkert en tøff oppgave med å avgjøre hvem som skulle gå av med seieren, for her var det mye bra!

"Team Bettan" ble ledet av Dagrun Løseth og Karstein Mauset, og med Elisabeth Andreassen i storform med seg på laget, ble opptreden en fornøyelse. De startet med "La det swinge", før Jostein Helgetun (for anledningen "Jostein Cash") og Bettan sang "Jackson" sammen. Koret avsluttet med den vakre "Gabriellas sång".

jostein bettan.jpg

"Team Dag Ingebrigtsen" var ledet av Else-May Botten, og sammen med sitt kor satte de fyr på Skei med slagerne "Forelska i lærar`n" og "Vil du varra med mæ hjæm i natt", og en nydelig vesjon av Leonard Cohens "Hallelujah". Koret til Dag Ingebrigtsen hadde desidert færrest deltakere, men leverte et forrykende sceneshow, anført av en meget godt opplagt rocketrønder. Publikum sang med av full hals, og skapte skikkelig feststemning på Skei.

dag ingebrigtsen.jpg

"Team Ulf Risnes" ble ledet av Linda Botten, og sammen med vokalisten i bandet Tre Små Kinesere leverte de tre solide låter. Under låten "Klassebildet" ble ungdomssbilder av samtlige kormedlemmer vist på storskjermen bak koret. Kreativt og morsomt! Koret hadde også dagens beste koreografi. "Team Ulf" også fremførte "Hjertemedisin" før de avsluttet med en medley. 

kor15_690x435.jpg
Artig med bilder av kormedlemmene i bakgrunnen. Her ser vi stort bilde av Line Indergård - med koret foran. 

Surnadalsvenn Frode Alnæs ledet publikum gjennom showet på en utmerket måte, og Batteri bestod jobben som husband med glans. 

Juryen poengerte at alle var vinnere i denne konkurransen, og at de hadde en vanskelig avgjørelse. Vinneren av "Det store korslaget 2017" ble "Team Dag Ingebrigtsen", som bestemte seg for å gi 15 000 kroner til Redd Barna. 

- Jeg tror dette er første gang jeg har vunnet noe i hele mitt liv, smilte en storfornøyd Dag Ingebrigtsen. 

Folkefesten ble avsluttet med et storslagent fyrverkeri over Surnadal Sparebanks lokaler. Måtte de leve i 175 år til - minst! 

Gratulerer med dagen! 

kor kjendiser alle.jpg

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale. 
 

dag ingebrigtsen
fyrverkeri
fyrverkeri2
jostein bettan
kor 002-1
kor kjendiser alle
kor01
kor1
kor002
kor02
kor2
kor003
kor3
kor004
kor04
kor4
kor005
kor05
kor5
kor006
kor06
kor6
kor07
kor7
kor8
kor9
kor10
kor11
kor12
kor13
kor14
kor15
kor16
kor17
kor18
kor19
kor20
kor21
kor22
kor23
kor24
kor25
kor26
kor27
kor28
kor29
kor30
kor31
kor32
kor33
kor34
kor35
rasmus rhode
allan troelsen
bankkoret
barnekor
alnæs2
øyvind weiseth_690x460
øyvind weiseth2_690x457
torstein_690x482
torstein2_690x460
batteri_690x378
risnes3
risnes4
risnes5
risnes6
risnes2