Tidenes første Laksedronning

For første gang i Norsk Laksefestivals historie er vinneren av fiskekonkurransen en kvinne. Benedicte Rossebø fra Kristiansund dro på land en fin laks på 8,9 kilo på Mogstad et kvarter ut i konkurransen. 

Konkurransen i elva Surna fikk en pangstart. En time ut i konkurransen var det tatt tre laks over minimumsgrensa på 5 kilo. Allerede to minutter ut i konkurransen kom første meldinga om fisk på kroken. Lars Klevset fra Surnadal dro på land en laks på 8,5 kilo på Krangnes. Laksen ble tatt på mark.

lars klevset 3 plass.jpg 
Lars Klevset endte på 3. plass

Klevset ledet konkurransen i bare ti minutter. Da kom meldingen om ny laks - denne gangen på Mogstad. Benedicte Rossebø fra Kristiansund fikk napp på sitt andre kast, og laksen veide 8,9 kilo. Laksen ble tatt på møresild, og det var en godt fornøyd dame som stolt kunne vise frem fangsten sin.

- Dette er helt utrolig artig, sier kristiansunderen som har kjæreste i Surnadal. Hun turte ikke slippe jubelen løs, for det var mange timer igjen av konkurransen på dette tidspunktet. 

Om dette blir den største laksen, vinner du 30 000 kroner. Har du tenkt noe på hva du ønsker å bruke pengene på?

- Jeg er gravid i 4. måned, så pengene kommer godt med, smiler Benedicte som altså endte opp med den gjeve tittelen Laksedronning. Hun får utdelt gavesjekken under premieutdelingen ved hovedscenen lørdag ettermiddag.

benedicte rossebø laksedronning_690x440.jpg
Historisk Laksedronning - Benedicte Rossebø

Like etter at Benedicte hadde dratt laksen sin på land, var det Jonas Bekkedal fra Nes i Akershus sin tur å dra i land en laks. Fisken var tatt på mark på Litjflønet og veide 8,51 kilo. Han kapret dermed 2. plassen i konkurransen.

jonas bekkedal 2 plass.jpg
Jonas Bekkedal

Med en slik start trodde alle at kvoten på ti fisk raskt ville fylles opp. Slik ble det ikke. Etter en hektisk time ble det helt stille i elva. Først rett før midnatt kom neste melding om fisk. Gunnar Hvattum fra Fræna fikk en laks på 4,99 kilo tatt på mark på Krangnes.

Ti minutter før slutt kom en femte laks på land. Bjørn Brekstad, som ble nummer to i fjor, fikk en laks på 4,5 kilo på Honnstad. 

Totalt deltok 111 fiskere i konkurransen. 9 av de var damer. 

gunnar hvattum 4 plass.jpg
Gunnar Hvattum 

Suksess med Camp Villaks
17 ungdommer har siden torsdag deltatt på Camp Villaks i regi av Norsk Laksefestival, iTrollheimen, Surnadal jeger- og fiskeforening og elveigarlaget. 15 av deltakerne deltok på fiskekonkurransen - flere av de med fluestang. 

Gøran Bolme fra iTrollheimen oppsummerer campen som en suksess, og skryter av sine medhjelpere Olai Solem og Råg Schei, og ikke minst Jon Olaf Vaseng som stilte som instruktør. 

- Jon Olaf skal ha mye av æren for at at dette kan betegnes som en suksess. Han er en lokal helt med svært mye kunnskap. Han har fungert som både guide og instruktør, og har virkelig gitt av seg selv disse dagene.

Jon Olaf er selv en ivrig fisker, men akkurat denne helga har han vært opptatt med rekruttering av en ny generasjon med fiskere.

- Jeg har rett og slett ikke tatt meg tid til å fiske selv. Jeg vil mye heller lære bort til ungdommen. Det har vært en fenomenal opplevelse, og det er så artig å se ivrige fiskere i aksjon. De tar til seg ny kunnskap fort.

I tillegg til Jon Olaf har også Randulf Tverfjell, leder av fiskeutvalget i jeger- og fiskerforbundet i fylket, deltatt som instruktør. Tverfjell er en ivrig fluefisker og friluftsmann med mange års erfaring innen faget. 

En av campdeltakerne var 14 år gamle Endre Loftet fra Stjørdal. Han har aldri tidligere vært i Surnadal.

- Jeg sjekker hvilke camper som skulle arrangeres i år, og valget falt på Surnadal. Jeg har hatt det kjempegøy. Dessverre mistet jeg en fisk jeg hadde på kroken, men det er slik som skjer. Jeg har lært mye om fluefiske, og det er det jeg liker aller best, sier Endre. 

jon olav vaseng og endre loftet.jpg
Jon Olaf Vaseng og Endre Loftet

camp villaks2.jpg

camp villaks3.jpg

camp villaks.jpg