sondreormset

Til innkjøp av robotgressklippere på Syltøran

Fotballgruppa i Surnadal IL har denne måneden satt i gang kronerulling for å finansiere innkjøp av nye robotgressklippere på Syltøran stadion. De håper på støtte fra lokale krefter som ønsker å bidra.
 

Bilde: Sondre Ormset håper så mange som mulig vil bidra til å gjøre Syltøran stadion enda bedre.


Dette er en idé som i følge daglig leder i Surnadal IL, Sondre Ormset, har vært snakket om og planlagt i over lengre tid. Det har vært fagfolk på befaring nede på Syltøran, og nå skal planen endelig gjennomføres.

– Det er snakk om å gå til innkjøp av seks robotgressklippere som vil bli fordelt på de to gressbanene, tre på hver, sier han. 

Dette er ikke på noen måte et billig prosjekt, og det vil til sammen koste mellom 200-250 000 kroner å få de på plass.

– Fotballgruppa er innstilt på å ta noe av regninga selv, men vi er helt avhenging av støtte fra andre.

Til nå er det samlet inn rundt 40 000 kroner, og Ormset ser positivt på utviklingen fremover. Han legger til at dersom de ikke når det satte målet på 200 000 kroner, så vil for eksempel halve summen være nok til å dekke i hvert fall én av de to banene.

– Det er flere bedrifter som har kjøpt seg reklameplass på selve klipperene ved å donere en større pengesum, sier Ormset, men det er også fullt mulig å gi mindre beløp.


Flere fordeler

Innkjøp av slike robotgressklippere vil ha mange fordeler. Disse vil være i drift hele tiden, og sørger dermed for at gresset holder samme lengde, samtidig som det blir tett og fint. Dette resulterer i at banen vil tåle å bli brukt mer. Investeringen vil også være en fordel med tanke på miljø og forurensing.

– En strømdreven robotgressklipper vil være mye mer skånsom for miljøet enn en stor, dieseldrevet traktor, sier Ormset.

Slik det er i dag blir banene klippet og stelt av frivillige, ved bruk av traktor og klippeaggregat. Ett av målene med disse robotklipperene er å spare tid og krefter som kan brukes på andre områder. For det er et veldig tidkrevende arbeid, og det går fort en del timer på jobben. Banene klippes i dag tre ganger per uke, og det brukes rundt én og en halv time per bane.

– I løpet av en uke er det flere hundre fotballspillere, publikum og frivillige innom Syltøran, så dette er et prosjekt som vil komme mange til gode, både barn og voksne. Vi vil i tillegg få et anlegg som er enda artigere å få vist fram til alle de som kommer utenfra for å spille kamper her i Surnadal. 


På plass i løpet av sommeren

Pengeinnsamlingen vil foregå i omtrent en måned til, og målet er å få lagt inn bestilling og å få de på plass i løpet av sommeren, kan Ormset fortelle.

For mer informasjon om pengeinnsamlingen og hvordan man kan bidra, følg denne linken.


Surnadal IL er medlem av Trollheimsporten.