Til seters i Stangvika

I Stangvik har det nå blitt lettvint å komme seg til seters, i hvert fall til Storsetra 360 meter over havet rett opp for Brøske. Det er nemlig arbeidd ny, gedigen skogsbilveg langt utover lia, med start fra Bøkeskogen og videre forbi Vasshuset ved Prestelva. Hele vegen blir sikkert 4-5 km lang.

Den turen har Gunnar Bureid tatt og sjå de fine bildene hans her og hva han opplevde:
Fjøset på Storsetra. På en av veggene henger det en trimboks. Sjølve seterskjelet er borte, det blei flammenes rov etter lynnedslag for mange år siden. Skjelet sto for øvrig atskillig lenger nede på vollen (kilde: Årsskrift for Stangvik historielag 2009). Søya-karen på bildet heter Tor Vang og er svigersønn til fotografen.
Til høyre: Gaupespor...? Også over stølen gikk det ferske dyrespor. Ligner fælt på (ei lita) gaupe.
I myra attom fjøset. Like bortpå her bærer det snart utfor og ned til Torvik ytterst i Surnadalsfjorden. - Er det Hjelmen vi ser i bakgrunnen?
Storslagen utsikt fra Storsetra idet vi nærmer oss blåtimen 17. desember: Stangvikfjorden med langstrakte Nesøya og inn bukta mot Meisingset. Heile seterstølen på 40-50 mål blei rydda for skog og kratt nå sist sommer. Ser litt ufsete ut der nå, men det jamner seg til.

Utsikt over mot Vågbø i Tingvoll kommune. Langt bak ser vi også Reinsfjell med de høye tv-mastene. Vi er nå på snuplassen til nyvegen, men det pågår vegarbeid videre utover. Da vi kom kjørende, sto det fire hjorter her.
Med hilsen
Gunnar - tekst og foto