svorka ødeleggelser 3

Dagmar en tøff dame for Svorka - oppdatert klokka 2030 2. juledag

Todalen får strøm i kveld - Torvik ute til i morgen

Svorka Energi har hatt et tøft døgn og Dagmars herjinger har vært langt verre enn først antatt. Nå i kveld har Svorka hatt folk ute i over ett døgn og fortsatt er både Todalen og Torvik uten strøm. Det vil de også være til i morgen, opplyser Bård Andreassen i Svorka Energi til Trollheimsporten, som legger til at Dagmars herjinger har blitt mye meir arbeid enn de først trodde og regnet med. Fortsatt kan en del lågspent være ute og han oppfordrer folk til å melde fra på overordna vakttelefon: 924 20 050!

Svorka Energi har hatt full bemanning ute både med montører og skogsarbeidere i over ett døgn. Og det har vært mye  meir arbeid enn det en trodde da en starta arbeidet i går kveld, i natt og utover dagen i dag.

Bildene er fra en rundtur Mari Vattøy gjorde tidligere i dag, der ho såg på ødeleggelsene i Surnadal.

Bård Andreassen i Svorka Energi oppsummerer i kveld situasjonen slik for oss alle på Trollheimsporten:

Todalen ute
- Vi dregst en del fortsatt, sier han. - Over alt har det vært større ødeleggelser enn vi antok på forhånd. Todalen er fortsatt ikke inne. Ødeleggelsene var betydelige og mye verre  enn vi trodde. Men i 22-tida i kveld håper vi Todalen har fått strømmen tilbake, sier han.

Kvanne og Stangvik
- Når det gjelder Kvanne og Søysetdalen har vi mannskap ute i kveld og de vil ikke gi seg før de er ferdige og strømmen har kommet på, sier han. - Det vil bli i kveld, legger han til.

Ellers er ødeleggelsene i Stangvik verre enn først antatt. - Begge trafostasjonene der har havarert. Det betyr at vi må ha lys dag før vi får ordna det. Det samme gjelder Torvik, som ikke får strøm før i morgen, sier Bård Andreassen.

Årnes/Hamnes og Bøfjorden
- Til og med Årnes er nå i orden og inne, men utover mot Hamnes må dessverre vente til i morgen tidlig. Det samme gjelder her: Det er mye meir arbeid enn vi trodde, sier han.

- Dette gjelder også Bøfjorden, som vi trodde var inne. Det er det til Flessen. Fra Solem og utover blir det ikke gjort noen ting for i morgen. Det gjelder også Sollislettet og Settemsdal. Og i Halsa vil ikke Løvik komme før i morgen, sier Bård Andreassen.

- Det har vært feil på breibandet ved Bjønndulu - Søysetøran, Åsbøn, Røen og Nordvik har vært uten nett til nå. Men det vil ordne seg i løpet av kvelden, legger han til.

Det har vært et risikofylt arbeid og fleire av mannskapene har vært ute i over ett døgn. - Med litt kvile nå så går de på for fullt igjen i morgen tidlig.

- Ellers skal det meste av strømnettet nå være inne, blant anna heile Rindal, sier Bård Andreassen.

Høgspenten prioritert
- Så langt har fortsatt høgspenten vært prioritert. Samtidig kan en del lågspent ligge nede. Derfor ber vi om at folk melder fra:

Ring overordna vakt på tlf: 924 20 050.

- Og for all del: Ikke prøv å gjøre noe sjøl, advarer Bård Andreassen. 

Beklager
Han beklager situasjonen og at det ble en del som ikke fikk den andre juledagskosen de kanskje ønska seg, og at en god del gardbrukere måtte slite en del ekstra i fjøset. - Men været gjør vi lite med og denne gangen vart det ekstra ille, med en svært uheldig vindretning. Likevel har det ikke gått ut over folk og fe, noe vi er svært glade for, sier han.

- Politiet melder om at en flytebrygge er savnet i Surnadal sammen med et par båter og et naust.

Trollheimsporten vil oppdatere med meir nytt fra Svorka Energi i morgen tidlig - følg med etter klokka 0900!