Korrigert:

Topp motivert for å ta Mesterbrev

Denne uka startet 17 topp motiverte kursdeltakere på Mesterbrevutdanningen i Surnadal. Indre Nordmøre Opplæringskontor har jobbet lenge med å få Mesterbrevutdanningen til vårt distrikt, og Marit Drøpping er stolt over å ha fått med så mange på kurs.

mesterbrevutdanning1.jpg
Foreleser Magnar Sigbjørn Holten (t.v.) og Marit Drøpping fra Indre Nordmøre Opplæringskontor er god fornøyd med å ha fått med så mange kursdeltakerne fra Surnadal og Rindal.


Toårig utdanning

For å ta Mesterbrev må man ha fagbrev eller svennebrev i ett av det aktuelle fagene fra før. Deltakerne på kurset i Surnadal er tømrere, malere og rørleggere. Det er også en kokk og en konditor. Noen av kursdeltakerne er allerede bedriftsledere, noen skal bli bedriftsledere, noen skal bli arbeidsledere og noen har tanker om å starte egen bedrift. Elektrikere er det ikke her. Elektrikerfaget er ikke med i Mesterbrevordningen, der trengs en annen type utdannelse for å kunne starte egen bedrift.

Det er Folkeuniversitetet som arrangerer Mesterbrevutdanningen. Kurset er toårig. Det første året jobbes det med fellesfag, som er likt for alle deltakerne. Det er ledelse, økonomi og markedsføring. Magnar Sigbjørn Holten er lærer dette året. Han har jobbet mye med næringsutvikling og ledelse. Opplegget for neste år er ikke klart enda, men da skal deltakerne jobbe med sine egne yrkesfag.


Motivasjon og gründerånd

Kurset er krevende. Første året gjennomføres 180 kurstimer. Det vil bli to kurskvelder i uka de fleste måneder fram til mai. Tilsammen blir det 46 kurskvelder. Andre året blir det 206 kurstimer. Både første og andre året gjennomføres en prosjektoppgave og eksamen.

- Alle er her veldig motivert, så om noe går galt så er det læreren sin feil, smiler Holten.

Mange lokale bedrifter står foran et generasjonsskifte nå, så det passet veldig bra å få i gang kurs her i år. Holten er imponert over motivasjonen i gruppa, og han mener også at det er en god gründerånd i distriktet.


Næringslivet ser viktigheten av kompetanse

Daglig leder Marit Drøpping ved Indre Nordmøre Opplæringskontor forteller at opplæringskontoret har jobbet lenge med å få et slikt kurs til vårt distrikt. Hun er veldig fornøyd med å ha fått med så mange. Det er 17 deltakere på kurset fra starten, og enda en kommer til i løpet av et par uker. Så det blir snart 18 deltakere. 

- Det er veldig bra at vi har fått med så mange deltakere, og det bare fra Rindal og Surnadal, sier Marit Drøpping. - Det vitner om et engasjert næringsliv som ser viktigheten av kompetanse.

Næringsforeningene i Rindal og Surnadal er opptatt av at dette er viktig både for å styrke eksisterende næringsliv og stimulere til nyetablering. De bidrar derfor med økonomisk støtte til deltagerne.


Disse deltar på Mesterbrevutdanningen i Surnadal:
Jostein Aune, Stian Bævre Brauten, Geir Ove Bævre, Jahn Børge Bævre, Håvard Fiske, Jahn Gunnar Fosseide, Jan Widar Løseth, Robert Nergård, Øystein Lund Sollid, Kjetil Storholt, Gudrun Sylte, Jan Erik Sæterbø, Tony Sæterbø, Øystein Sæterbø, Frode Tiset, Rune Tiset, Eirik Tørset og Janis Balandins (ikke med på bildet over).

 

Vi skrev først at det visstnok er 20 siden det ble gjennomført Mesterbrevutdanning i vårt distrikt, men Gunnar Bureid var raskt ute og korrigerte oss. Han forteller at en bråte rindalinger og surnadalinger tok Mesterbrev fra 2007-2009. Her er rindalingene:

Åtte nye mestere og hyttebygging til gull