Kåre og Marit på kjøkkenet_400x267

Uten mat og drikke duger småtrollet ikke

Et av tannhjulene i Småtrollukamaskineriet er de som står for det ernæringsmessige påfyllet av de overnattende Småtrollene. Fra skolekjøkkenet på Rindal skole serveres det både frokost, middag og kveldsmat, og i dag står gryterett med salat og loff på menyen. Stemningen er høy og temperaturen i kjelene likeså - Vi har det veldig artig her, kan Kåre Romundstad og Marit Storås Fosseide konstatere.

Menyen gjennomgår ikke de største endringene fra år til år, uten at det har negative konsekvenser; Småtrollene vet hva de får, og gleder seg til det.

Trivelige unger er bare en av grunnene til at de velger å stille opp år etter år. Kåre har vært med alle årene Småtrolluka har vært arrangert uten ett, mens Marit har vært med de siste 6-7 årene. - Det er veldig trivelige unger her, sier Marit, - mange er samlet her, men det går godt! Det har bare vært et tilfelle med litt skeptiske unger, og det var da det ble foreslått å ha knott til middag fra kjøkkenet. - Dette har blitt en livsstil, jeg har holdt på med unger så lenge, sier Kåre, - det er sosialt og det er alltid mange nye, trivelige fjes.

Det å skulle drifte et kjøkken tar litt tid, Kåre starter dagen sin klokken 7.30, og er ferdig mellom 22 og 23 på kvelden. - Det går kjøle godt, jeg sover godt om natta, sier han.

Under er serveringen av middag i gang.