rindal arbeiderparti

Rindal Arbeiderparti skriver:

Uttale om budsjettet i Rindal

Uttale fra Rindal Arbeiderparti til handlingsplan, årsbudsjett 2017 og økonomiplan 2017 - 2020

Rindal kommune innførte eiendomsskatt i år og la ned en skole fra høsten 2016, noe som gir fullvirkning i budsjettet for 2017. Vi opplever allikevel å ha store utfordringer i budsjettet i år og spesielt i årene framover.

Vi støtter forslaget om at 5 % av inntektene på utleieboliger settes av til vedlikehold.

Arbeiderpartiet er glad for at basseng og Øver Rindal Kirke er lagt inn igjen i budsjettet.

Vi er glad for at budsjettet på pleie og omsorg er økt noe og at det nå er rom for 20 % stilling som kreftsykepleier.

Vi er bekymret for de store innsparingene som er lagt på skole i langtidsbudsjettet, og vi mener derfor det må gjøres grep for å forsøke å redusere denne innsparingen

Nedgang i folketall og det at vi får færre barn i barnehage og skole skaper bekymring. Nedgang i antall arbeidsplasser, nå sist ved Børset Bakeri gir oss store utfordringer. Arbeidet med å få flere arbeidsplasser til bygda vil bli den viktigste oppgaven framover. Vi er bekymret for den store innsparingen som er lagt på næring. Arbeidsplasser er viktig for å få til bosetting i kommunen, og det er viktig at kommunen legger til rette for et attraktivt næringsliv. Vi ser utfordringene som Rindal står fremfor i årene som kommer. Vi mener det er viktig å satse på «Tid til å leve» og gjøre kommunen attraktiv som en bostedskommune. Vi trenger å jobbe for å få flere folk til å bosette seg i kommune, og støtter derfor opp jobben som nå gjøres med ny næringsplan.

 

Rindal 5.12.16
Hilsen
Rindal Arbeiderparti
Jon Olav Furuhaug
Leder