Gerd Ingrid Kvendset pass_690x462

Vårsøghelga 2015: Bleken, Tellefsen og TSO

I dag kunne daglig leder i Laget Vårsøg, Gerd Ingrid Kvendset, slippe svært store navn - og store endringer! - for neste års Vårsøghelg. Håkon Bleken, Arve Tellefsen og Trondheim Symfoniorkester er blant de store navnene som kommer til Surnadal neste år.

Kvendset presenterte store endringer og et sterkt program for den tyvende Vårsøghelga i møte med pressen torsdag. Endringene omfatter for det første dato: neste år må siste helga i mai, 28.-31. settes av, altså ikke pinsehelga, slik det tradisjonelt har vært. Dessuten blir Kleivakvelden med påfølgende pubkveld på lørdag – ikke fredag som tidligere.

Når det gjelder programmet satser Laget Vårsøg stort for 2015. Trondheim Symfoniorkester med solister holder konsert i Storstua på fredag, og Arve Tellefsen opptrer på «gammelscenen» på Kleivakvelden. Nidarosdomens guttekor blir å finne i Stangvikkirka søndag, mens Håkon Bleken er Vårsøgkunstneren.

 

TSO Fred Jonny_690x460.jpg

Trondheim Symfoniorkester. Foto: Fred Jonny.

Arve-Tellefsen-nært-svart-hvitt-281x300.jpg

Arve Tellefsen. Foto hentet fra Ungdomssymfonikernes nettsider.

 

– Dette er navn med stor tyngde i kulturlivet i Norge, smiler Kvendset, og det egner seg ypperlig for et slikt arrangement hvor kulturen er i høysetet.

Sammen med store, nasjonale navn løfter Vårsøghelga som alltid frem lokale aktører. Totalt teller helga 20 - 25 små og store arrangementer som byr på noe for alle. Kvendset understreker at Vårsøghelga favner et bredt publikum både i alder og interesse enten det er seminar, bokmøter eller verksted.

I tillegg kunne Kvendset fortelle at det ligger 30 Vårsøgpass til førjulspris i billettluka på Kulturhuset. De selges til kr. 899,-, en pris som bare gjelder frem til jul. Sikre deg et pass nå, eller kanskje er det en flott julegave til en kulturinteressert venn?