korslag2

Vær med på årets kor-happening!

9. oktober braker det løs: Surnadal Sparebanks store korslag går av stabelen! – Nå håper vi at mange vil engasjere seg og bli med å dyrke korgleda i bygda vår, sier markedsføringsansvarlig Liv Dalsegg. Påmelding skjer ved å kontakte en av korlederne, og deres kontaktinformasjonen finner du nå her på Surnadal Sparebank sine hjemmesider. Meld deg på!  


Inspirert av TV2

Banksjef Allan Troelsen forteller at initiativet til et såkalt ”korslag” kom fra sambygding og korentusiast Palmer Vikan tidligere i år. Han hadde blitt inspirert av TV2s satsing ”Det store korslaget”, hvor kjente artister dirigerte hvert sitt kor som konkurrerte om seernes gunst. Hva med å lage et lignende arrangement i Surnadal? Palmer Vikan kontaktet Surnadal Sparebank og la frem forslaget som han mente kunne være flott både for korgleda og samholdet i kommunen. – Denne idéen var midt i blinken for oss, siden vi har et stort ønske om å støtte lokale tiltak som bidrar til økt aktivitet og engasjement i kommunen vår, sier Troelsen. Kor er noe vi tror fenger mange, så dette kan bli veldig artig!

 
Få med alle

Nå håper initiativtakerne at folk fra hele bygdas fjorder, kroker og grender skal samles for å skape fengende korsang. – Det er viktig å presisere at vi ikke legger noen føringer når det gjelder hvilket kor man skal synge i. For å få med flest mulig folk ble det naturlig å dele opp litt geografisk, men man står fritt til å velge hvor man ønsker å være med, sier Liv Dalsegg.
 

7 korledere har står nå klare, og disse skal administrere/lede korene på vei til den store kvelden, 9. oktober.
 

”Fjordkoret” – Janne Husby

”Heimattkoret” – Bente Krangnes Edvardsen

"Åsgaardkoret” (grendende "over nordmarka") – Mona Rønning

”Sentrumskoret” – Eva Indergård

”Stangvik/Kvanne/Todalkoret” – Wenche Melkild

”Feltkoret” (byggefelta) – Åse Torill Solli

"Øverbøgdakoret" (fra Ranes og nordover) - Mona Rosvold

  

Påmelding: ta kontakt direkte med korlederne - Deres kontaktinformasjon finner på Surnadal Sparebank sine hjemmesider her.   
 
- Dersom det blir for lite/for mange i de ulike korene, strekker vi oss langt for at så mange som mulig skal kunne delta. Det kan bli aktuelt med litt triksing og miksing for å få flest mulig funksjonelle kor. Vi oppretter til og med et nytt kor dersom det trengs. Det er viktig at det blir plass til absolutt alle. Dersom noen rindalinger har lyst til å være med, åpner vi for det også, smiler Liv Dalsegg. 

 
Reportoar

Korene skal synge følgende:


               
-         1 sang valgt ut av Surnadal Sparebank
-         1 selvvalgt sang
-     1 fellessang
 
Korene kan selv velge hva/hvem de om de vil ha med som musikalsk inspirasjon. Eventuell akkompagnement og øvrige musikalske retningslinjer vil Surnadal Sparebank annonsere så snart dette er bestemt.
 
  
Den store kvelden
Det er altså lørdag 9. oktober det braker løs. Da møter 7 kor og forhåpentligvis en stor tilskuerskare opp i Surnadal Idrettshall for et forrykende show. – Dersom det blir så mange involverte som vi håper på, tror vi rett og slett at kulturhuset blir for lite, sier banksjef Troelsen. Derfor har Surnadal Sparebank booket idrettshallen, som de tror er perfekt for arrangementet.
 
 
Gjeve priser
Det blir delt ut en mengde priser i løpet av det store korslaget. Den gjeveste av de alle blir selvsagt hovedprisen, som gis til det laget som stikker av med flest stemmer. Det blir nemlig slik som på tv – publikum stemmer på favorittlaget via sms. Hovedprisen er en stor pengesum fra Surnadal Sparebank som vinnerkoret skal dedikere til et lokalt, positivt formål. Men mange andre, spennende priser vil også deles ut denne kvelden.
 
 
Budskapet er herved formidlet: meld dere på årets store korslag! 
 
 
Surnadal Sparebank og Trollheimsporten gleder seg og lover å holde alle oppdaterte. 
 

(Til høyre står tre damer som gleder seg til høsten: markedsføringssjef Liv Dalsegg, Janne Husby fra "Fjordkoret" og Mona Rønning fra "Aasgårdkoret" )