Ingeborg Tunheim_1024x1286

Vandreturer

Vandrefestivalen byr- naturligvis- på mange flotte vandreturer i regionen vår førstkommende helg. Lange turer. Korte turer. Vandringer. Spaserturer. Koseturer. Historiske turer. Blir du med? Og oppdager og utforsker steder du kanskje ikke har vært på før? Noe av vitsen med vandrefestivalen er at vi skal vise fram ALT som området vårt har å by på. Nye turer. Nye stier. Og nye fjes å se.....

NB: Alle overskriftene er linket til Norsk Vandrefestivals hjemmeside for den aktuelle turen. Du finner mer praktisk informasjon om hver enkelt tur der. Oppmøtetidspunkt. Påmelding osv.. Klikk på overskriften om du vil vite mer om turen.

Piknik i Svinvik arboret

er en tur med stor trivselsfaktor. Du kan rusle rundt i hagen og bare NYTe det å være til. Kanskje har du lyst til å vandre en tur på en av de to gammelvegene i Svinvika før du roer ned med en piknikkorg i arboretet. 

 Finn yndlingsplassen i graset…og dekk deg på duk og pledd, med nytrekt kaffe/te, arboretets saft og marmelade, heimbaka brød og meir salt, søtt og sunt som er deg vel forunt. Det er to alternative piknikkorger som du kan lese meir om i dette PDFdokumentet. Arboretet er åpent alle festivaldagene fra kl 11.00 til kl 17.00.

 

 

 

 

 

 

Guidet tur over Snoteggen

Selve perlen av en tur innover i Trollheimen. Turen for de som vil langt. Som vil kjenne at de VIRKELIG er på tur. Denne turen er en stor dagsmarsj med utfordringer og muligheter til å pushe seg selv. Starter kl 5 lørdag morgen i godt selskap med Lars Inge Harang fra Trollheimen Aktiv.

Denne turen gir spenning, mestring og kontrast. Snoteggen er for eventyrlystne med behov for å utfordre seg selv. En lærerik tur for folk som er i god form og turvant. Både med eller uten (eller med begrenset) klatreerfaring.

 

 

 

 

 

Moltår. Foto: Anne S.Hemmeligtur. Moltetur

Jakten på fjellets gull er ofte en godt bevart hemmelighet. Ikke mange som røper hvor dette lysende gule og fristende bæret befinner seg. Man må som oftest være godt lokalkjent for å finne det. Men nå er det altså muligheter til de som ikke er "vokst opp på moltemyrene" til å få gode råd. Fra en som er godt kjent.

Det raporteres at moltene ikke er helt modne enda. Men de er der. Og du vil få tips på hvor du kan plukke. Fremdeles noen ledige plasser på denne turen. Den starter lørdag kl 10.00 fra Igltjønna.

 

 

 

 

Kløvvegmarsjen

Dette er den årlige turen som arrangeres av Kløvvegmarsjen. I år er det 10 årsjubileum for denne turen. Det er en variert tur på cirka fem timar inkludert gode pauser.

Vi håper det blir en kjempedag i år som før om årene. Med hester. Med Nils Røv som forteller underveis. Og med god mat på Røstadsetra når vi komer dit(enten man går Kløvvegen eller kommer dit lell). Dagen blir avslutta med trekkspillmusikk besørget av Larsens kvartett.

Starter lørdag kl 10.00 ved Vindøldalsvegen.

 

 

 

 

Naturbruk og planteliv i Tågdalen

Tågdalen  har et variert kulturlandskap med orkidérike slåttemyrer der det også i dag foregår skjøtsel med slått. Guide på turen er kjentmann og  professor fra Vitenskapsmuseet Asbjørn Moen. Han kjenner dette området som sin egen bukselomme etter å ha forsket der en mannsalder.

Turen er på ca. 4 km i utmark, og den vil vare i ca. 3-4 timer.  Oppmøte på den store parkeringsplassen på vegen til Krokvassdalen. (oppover Dalseggvegen, forbi bomstasjonen, og videre ca 3 km oppover.) Lørdag kl 11.00.

  

 

 

 

 

Tur til Hestnessetra

Setertur i Halsa. I Anne Karin Elstad sitt barndomsrike. Hun hadde sin oppvekst på Hestnesgården. Etter krigen hadde hun og broren Arnljot i perioder ansvaret for å melke kyrne på setra, bære melka ned til bygda og gjøre annet forefallende arbeid. Denne epoken er beskrevet i Anne Karin Elstads bok "Hjem".

Det blir flotte kulturinnslag på setra når du kommer fram. Halsa Historielag åpnet denne setra formelt etter rekonstruksjon under Norsk Vandrefestival i fjor.  Turen er en fin marsj på ca 5 km etter grusveg. Oppmøte ved Hestnes kl 10.30 på lørdag.

 

 

 

Stavgangtur rundt Tjønna

For den som ønsker å utforske området rundt Igltjønna kan det være lurt å  gi seg med når livlige seniorer begir seg ut på frisk og sosial tur langs stien rundt Igltjønna! Noen går den 2 km lange turen  rundt tjønna på nygrusa sti. Andre tar seg kansje en tur oppi Åsan på nyskiltede stier.

 
En pust i bakken ved festivalbasen hører også med! Oppmøte ved Igjtjønna lørdag kl 11.00

 

 

 

 

 

Artikkelen vil bli oppdatert med søndagsturer...

Andre TPartikler om Norsk vandrefestival 2012:
Yoga, nysgjerrigpertur og vandring til Tifjellet 
Vandrehjerte
Kunstauksjon
Pilatestur til Hennafjellet
Guidet tur over Snoteggen
Kløvvegmarsjen
Rocka mat
På jakt etter alveldens gåte
Kurs i kveding og natursang
Basecamp på Igltjønna
Helaften ved Igltjønna
Hemmeligtur
Vandring i fortid og fremtid på Tingvoll