MSIL alice naustbakk

Vant toppkamp og knuste tabelljumboen

Først avgjorde Surnadal/Søya/Todalen toppkampen borte mot CFK/Dahle i siste spilleminutt torsdag. Deretter valset de søndag over et Moldestudentene som startet med bare ni spillere – og vant 14-0.

Forrige uke ble både travel og innbringende, rent poengmessig, for damelaget til Surnadal/Søya/Todalen i 3. divisjon for kvinner.

Laget var i aksjon både tirsdag, torsdag og søndag, og alle tre dagene kunne serielederne fra Surnadal juble for tre poeng. Tirsdag ble Moldestudentenes IL (MSIL) sendt hjem med 2-6-tap fra Syltøran, før tabelltreer CFK/Dahle var motstander i Kristiansund to dager senere.

Mål av kaptein Marte Nes og Alice Eide Naustbakk sendte Surnadal/Søya/Todalen opp i en 2-0-ledelse, men Amalie Hatlevoll reduserte like før pause. Mari Johanne Flatø Golmen utlignet til 2-2 kvarteret før full tid, og da Surnadal/Søya/Todalen i tillegg brente straffe, så det ut som om kampen skulle ende med poengdeling.

I siste minutt satte imidlertid Mia Settemsdal inn sitt tredje mål på fire kamper i høst, og 15-åringen sørget med det for at alle poengene ble med hjem til Vårsøgland.

11 mot 8 ble feigt

Søndag tok samarbeidslaget turen til Molde for årets siste møte med Moldestudentenes IL. Tabelljumboen stilte til start med bare ni spillere, og som om ikke det var nok måtte en av hjemmelagets ni utvalgte gå av banen med en strekkskade. Dermed fullførte de med åtte spillere, mot Surnadal/Søya/Todalens 11.

Slikt blir det naturlig nok enveiskjøring av, og selv om Erling Fiskes lag «bare» ledet 4-0 ved pause, skulle målene renne inn i andre omgang.

Etter at Ine Fiske satte inn kampens siste mål etter 87 minutter, stod det 0-14 på måltavla, og mens Surnadal/Søya/Todalen kunne juble for tre seire på seks dager, hadde Moldestudentenes IL i samme tidsrom altså tapt 2-6 og 0-14, samt 2-16 mot Langfjorden/Træff 2.

Målene mot MSIL ble scoret av Alice Eide Naustbakk (3), Ine Fiske (2), Marte Nes (2), Andrea Eide Naustbakk (2), Gunn Mari Våbenø (2), Hanne Dønnem (2) og Kaia Nan Vikavoll.

Tre kamper gjenstår

Med søndagens kamp i bakhodet kan det faktisk være knyttet spenning til om MSIL, når de stiller med bare ni spillere på hjemmebane, klarer å fullføre sine fire siste kamper i sesongen. Dersom studentene må trekke laget, vil det medføre at det tetter seg til i toppen.

I skrivende stund topper Surnadal/Søya/Todalen tabellen med sine 31 poeng på 12 kamper, mens Langfjorden/Træff 2 er nummer to med 23 poeng på 10 kamper. Serietoeren serieåpnet imidlertid med 1-1 mot nettopp MSIL, så dersom Moldestudentene trekker laget og kampene deres strykes, vil Surnadal/Søya/Todalen etter alt å dømme miste to poeng mer enn Langfjorden/Træff 2.

Serielederne fra Surnadal har 22 poeng på de ni kampene som ikke er mot MSIL, mens Langfjorden/Træff 2 har 19 poeng på de åtte kampene de har spilt, som ikke er mot studentene fra rosenes by.

For Surnadal/Søya/Todalens del gjenstår nå tre kamper av sesongen; en utsatt kamp borte mot Langfjorden/Træff 2, en hjemmekamp mot Sunndal 2 og serieavslutningen borte mot Eide og omegn.