
Vedtok selskapsavtale Hamos, konsesjon master og klimaplan
Kommunestyret vedtok i går ny selskapsavtale for Hamos Forvaltning IKS med virkning fra 01.01.11. Surnadal kommune tas opp som ny fullverdig eier i selskapet, på avtalte vilkår, fra samme dato. Heile saksframlegget her.
Rindal kommune viser til tidligere høring av kraftledning Tjellbergodden-Trollheim. Prosjektet har klare negative miljøkonsekvenser, men Rindal kommune aksepterer disse ut i fra at prosjektet sikrer strømforsyning og muliggjør realisering av vindkraftprosjekt som er en fornybar energikilde. Dette vedtok kommunestyret enstemmig i går. Heile saksframlegget her.
- Det er bare fem og en halv kilometer av denne traseen som berører Rindal. Det er ikke mye, men stort for en eiendom, sa Ola Syrstad (Sp) (til venstre) la til at de ville støtte at konsesjon ble gitt.
Troelsen stemte i mot klimaplan
Ola Eirik Bolme (Ap) tykte det var på tide at energi- og klimaplanen nå låg klar for vedtak. - Det var ei valgkampsak for Ap. Det har tatt lang tid, men et omfattenhde og grundig arbeid ligger bak, sa han og retta skryt til prosjektet Rindal Vest. -Heilt i tråd med ei slik plan, sa han.
Til høyre: Lars Jakob Løset (Sp) på talerstolen. Kaj Troelsen (H) nærmest.
Flåsete og arrogant
Likevel var han sjokkert over høringsuttalen Rindal Høyre hadde kommet med: - Den ner gjennomsyra av klimaskepsis og skrevet på en flåsete og arrogant måte. Uttalen kritiserer FNs klimapanel og går i mot eget parti med Erna Solberg i spissen. Rindal Høyre har tydeligvis andre kunnskaper. Jeg må si jeg liter meir på FN enn Rindal Høyre, sa Ola Eirik Bolme.
Planen har også fått skryt fra Møre og Romsdal fylkeskommune, som sjelden har sett en bedre gjennomarbeidet plan enn den fra Rindal.
Ville ikke stemme for
Kaj Troelsen (H) svarte på kritikken fra Ola Eirik Bolme og sto fast på høringsuttalen. - Denne planen vil jeg ikke stemme for. Det har utelukkende med prinsipp og behandlinga av CO2 å gjøre. Vi greier ikke å behandle CO2 ennå og måten det gjøres på verden over er jeg heilt uenig i, sa han og trakk innl ange utgreiinger om den globale klimapolitikken og historikk verden over.
Lars Jacob Løset (Sp) ville holde seg til hjemlige trakter, behandle klimaplan for Rindal og helst den framlagte planen for 2010. Han retta skryt og syntes det var ei meget god plan.
Ordfører John Ole Aspli (Ap) repliserte at vi må sørge for ei riktig og god plan for oss i Rindal, samtidig som vi kan gjøre våre små tiltak sjøl. - Vi må tenke globalt og handle lokalt, sa han.
Energi- og klimaplan for Rindal ble vedtatt med 15 mot 1 stemme (Kaj Troelsen (H)). Du finner heile saksframleghget her med vedtak, der det går fram at Rindal innen 2020 har som mål å redusere klimagassutslippene med 17 prosent.