nks-logo ingress

Surnadal sanitetsforening melder:

Vi treng flere hender!

Omsorgsberedskapsgruppene i Øvre Surnadal Sanitetsforening og Surnadal Sanitetsforening bidro med mat og drikke under flomkatastrofen forrige uke. Vi smurte 25 matpakker/100 brødskiver, kokte masse kaffe til lunsj. Og vi kokte suppe og smurte brød til sultne og kalde bønder og redningsmannskaper som var i aksjon denne dagen.

Vi har fått mye skryt; både fra ordfører, i media og på Facebook, for innsatsen vi gjorde. Det er blitt lagt merke til langt utenfor kommunens grenser Sanitetskvinnenes innsats denne dagen.

Men dette blir ikke av seg selv!

Norske Kvinners Sanitetsforening er en del av frivillig beredskap lagt under Direktoratet for sikkerhet og beredskap/Justis- og sikkerhetsdepartementet. I en krisesituasjon skal Sanitetskvinnene bidra med MAT, HUS og OMSORG.

Derfor trenger vi flere medlemmer i Norske Kvinners Sanitetsforening som kan være med å bidra innen Omsorgsberedskapen. Og dermed bistå ved katastrofer/ulykker slik at vi er godt rustet til å yte hjelp om det skulle skje flere hendelser i tida framover.

Vi treng medlemmer ute i grendene som har oversikt over forsamlingshus/skoler/barnehager, med andre ord kjøkken hvor vi kan tilberede mat og eventuelt ta imot hjelpemannskaper som treng hvile. Noen som har lokalkunnskap; noen oppi Bæverdalen, uti Bøfjorden, Stangvik. Vi trenger dere! Ta kontakt med enten Øvre Surnadal Sanitetsforening ved Margit Fugelsøy eller Surnadal Sanitetsforening ved Britt May Hollås om dere vil bidra.

Vi planlegger et åpent møte om Omsorgsberedskap; både for å skaffe oss mer kunnskap om Omsorgsberedskap og hvilke roller og hvordan vi kan bidra ved en eventuell hendelse.