sanitetsforeningene

Sanitetsforeningene i Surnadal melder:

Viderefører felles omsorgsbereskapsgruppe

De tre sanitetsforeningene i Surnadal kommunen har nå signert ny samarbeidsavtale om videreføring av en felles omsorgsberedskapsgruppe i Surnadal kommune.

Tekst/foto: Elinor Bolme, Surnadal sanitetsforening.

Ingressfoto: Lederne i sanitetsforeningene sammen med leder i Omsorgsberedskapsgruppa i Surnadal:Britt May Hollås Surnadal sf, Randi Lysø, Torvik sf, Maren Ansnes, Todalen sf og Elisabeth Mo.
 

Saniteten har siden januar 2010 hatt et formelt samarbeid med kommunen vedrørende omsorgberedskap hvor lokalforeningene kan bistå med hus, mat og omsorg om det skulle oppstå situasjoner hvor dette skulle være behov.

Det var Todalen sanitetsforening i sin tid som fikk i stand avtalen med kommunen. De andre foreningene ønsket ganske kjapt å bli med i denne avtalen. De siste årene har det vært ulike endringer i foreningene, slik at det nå var på tid å ta en ny strukturell gjennomgang. Mangeårig leder Jorunn Gislaug Ørsal ønsket å fratre, så også ny leder måtte på plass. 

Elisabeth Mo fra Surnadal sanitetsforening ble dermed valgt som ny leder av den nye gruppa som heter Omsorgsberedskapsgruppa i Surnadal, og blir dermed kommunens kontaktperson inn i mot de kommunale beredskapsplanene. 

Med seg i det nye samarbeidsstyret har Elisabeth med seg:

Anny Myrhaug, Torvik sanitetsforening 
Ingeborg Næss, Torvik sanitetsforening
Jorunn Ørsal, Todalen sanitetsforening 
Kari Kvendset, Todalen sanitetsforening 
Helga Krangnes, Surnadal sanitetsforening

Alle de tre foreningene har egne omsorgsberedskapsgrupper som står klare til å rykke ut på kort varsel om det skulle være behov for dem i hele kommunen. Har du lyst til å bli med er det bare å ta kontakt med en av foreningslederne, eller Elisabeth Mo så kan hun videreformidle.
 

Surnadal sanitetsforening og Todalen sanitetsforening er medlem av Trollheimsporten.