Hege Gåsvand

Vil ikke redusere åpningstida på kommunehuset

Til onsdagens kommunestyremøte hadde rådmannen i Rindal lagt fram forslag om å redusere åpningstida ved kommunehuset til kl 10-14 på hverdager, og å stenge kundemottaket i to uker om sommeren, samt i påskeuka. Men dette ville ikke kommunestyrerepresentantene være med på.

Rådmann Birgit Reisch la fram saka. Forslaget går ut på at kundemottaket og kommunens sentralbord bare skal være åpent kl 10-14 på hverdager. Forslaget innebærer også at kundemottaket, men ikke telefonen, blir helt stengt i to uker om sommeren, og i påskeuka.

Det skal i følge forslaget fortsatt være mulig å gjøre avtaler med saksbehandler utenom disse tidene.

Bakgrunnen for forslaget er å gjøre arbeidstiden mer effektiv for de som jobber på kommunehuset. Det handler om styring og prioritering av ressurser for å få til en mer effektiv drift. Ansatte i kundemottaket vil få bedre muligheter til å samhandle med andre om oppgavene.

Det er generelt få henvendelser til kommunen før kl 10 og etter kl 14 slik som det er i dag.

Svein Halsetrønning (Ap) gikk på talerstolen og sa at han var overrasket over forslaget, og at dette ikke vil være bra for kommunens omdømme.

– Dette er vi ikke med på, sa Magnar Dalsegg (H). Han mente, i likhet med flere andre som tok ordet, at hvis det er lite pågang med besøk og på telefon før kl. 10 og etter kl 14, da må det gå an å holde åpent og være tilgjengelig i de tidene også. 

– Dette vil redusere innbyggerne sin mulighet til å ta kontakt med kommunen. Den åpningstida vi har i dag synes jeg er minimum av det vi bør ha, sa han.

Kirsti Barbo Landsem (Sp) sa at hun har sjekket åpningstider i en del andre kommuner, og inegn av disse har så kort åpningstid som det som foreslås her.

DSC_0079.jpg

Line Flåtten (Ap) tilføyde at høttrindalinger også må få mulighet til å komme innom kommunehuset.

– Jeg tror ikke jeg ville ha ansatt dere på salg, for jeg synes ikke dette er et salgsfremmende tiltak, akkurat. Jeg synes tilbudet er dårlig allerede i dag. Jeg synes dette er et dårlig forslag, og vi kommer ti å gå imot det, sa Hege Gåsvand (H).

Kristi Barbo Landsem (Sp) sa at Senterpartiet også vil gå imot forslaget. Hun ba om at det blir opplyst bedre om hvordan man tar kontakt med saksbehandlerne utenom telefontida også. Hun vil ikke redusere tilgjengeligheten, men heller oppfordre folk om å ta kontakt med kommunen.


Rådmannnens forslag falt, med 16 stemmer mot. En representant var inhabil i saken.

 

Opptak av kommunestyremøtet finner du på Rindal kommune sin hjemmeside. Her finner du også saksdokumentene til møtet.

 

Bildet øverst: Hege Gåsvand (H)