søya20

Yrende fotballiv på Søyabanen

Nærmere 550 spillere i alderen 6 - 12 år smilte om kapp med sola under årets Søya-Cup på Kvanne. Cupgeneral Kenneth Bergstad har god grunn til å være fornøyd med rekordstor deltakelse på hele 65 lag fra Møre og Romsdal og Trøndelag.

Over 100 kamper ble spilt i det herlige sensommerværet på Søyabanen lørdag. Spilleglede og Fair Play stod i sentrum når hundrevis av barn gikk på banen for å ha det artig med fotballen. 

Søya-Cupen har vokst seg til å bli en av de største i vårt distrikt, og klubbene må være tidlig ute for å få sikret seg plass i den populære turneringen. Faktisk stod flere lag på venteliste før helga. 

søya15_690x536.jpg
Mange herlige dueller på Søyabanen. Her er det søskenbarna Jonas Hamnes Øye (Surnadal IL) og Håkon Bøklep (Bæverfjord/Bøfjord IL) som kjemper om ballen.

Ansvarlig for cupen, Kenneth Bergstad, var naturlig nok svært godt fornøyd med arrangementet.

- Godt over 500 spillere er rekord for cupen, og vi opplever stor pågang år etter år. Det er nok mang faktorer som gjør at Søya-Cupen er så populær. Vi har opparbeidet oss et godt rykte gjennom å ha arrangert solide cuper i flere år, vi har fokus på Fair Play og det er tydelig at helga etter skolestart er et gunstig tidspunkt for cup, sier han.

Likevel er det èn person Bergstad ser på som hovedfaktoren for suksessen. Han heter Knut Haugen.

- Knut er helt enorm med tanke på rekruttering til cupen. Han har et stort nettverk og gir seg ikke før han får det som han vil, ler Bergstad. Han er helt klart hovedårsaken til at vi får besøk av så mange ulike klubber fra både Møre og Romsdal og Trøndelag. I tillegg vil jeg rose alle de som legger ned en dugnadsinnsats både før og under cupen. Folk stiller opp med glede, og bidrar til at cupen går på skinner. De som er tilknyttet IL Søya er virkelig ekte patrioter, avslutter en smilende cupgeneral.

kenneth bergstad cupsjef_690x401.jpg
Kenneth Bergstad sammen med Mikolaj Kahs (Surnadal IL) og Kristi Fugelsøy (ØSIL)

Klikk bildene større for å se de i serie

Alle bilder er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

søya1
søya2
søya3
søya4
søya5
søya6
søya7
søya8
søya9
søya10
søya11
søya12
søya13
søya14
søya15
søya16
søya17
søya18
søya19
søya20
søya21
søya22
søya23
søya24
søya25
søya26