Julekalenderen 2015

12. desember

Hvor har vi vært i dag? Klikk på dagens luke for å se om du kjenner deg igjen, og for å se vinneren av gårsdagens oppgave!

Svaret på gårsdagens oppgave var Granheim grendahus i Romundstadbygda i Rindal.
 

Her er et utvalg av svarene vi fikk:

Tonje Fuglås Kvendbø kjente seg lett igjen: I dag er det bilde av Granheim, Romundstadbygda. Der er jeg en gang i året sammen med mange trivelige jegere. Da er det jaktfeltstevne i regi Rindal Jeger og Fiskerforening. Forhåpentligvis blir det flere turer når lerduebanen blir ferdig.

Svaret på luke 11 er; Granheim Grendahus! Har vært på mange trivelige fester der :) Skal også dit på sparkfest nå i jula. Når man flytter hjemmefra er det alltid koselig å treffe vennene du ikke har sett på en god stund; på en real go ''bøgdafæst''! :) skriver Lisbet Løset.

Dette er Granheim. Tradisjon med fest her i romjula (5.dag) i min ungdom, skriver Lars Gudmund Røen.

Kari Mette Skjølsvold skriver: Svaret for luke 11 er Granheim i Romundstabygda i Rindal. Hit på sparkfest 6.juledag var fast tradisjon i mange år. Ellers har jeg vært her på flere bursdager og konfirmasjoner.

Dagens bilde er av Granheim grendahus i Romundstadbygda.Har mange gode juleminner fra juletrefest der 6. juledag. Det var kjempekoselig, med Ida Nerbu ved orgelet. Senere ble det "sparkfæst" om kvelden 6 .juledag. Trivelig med fest i lite grendahus, trangt om plassen, men massevis av liv og god stemning. Det kunne bli en del farlige situasjoner på sparkturen hjem, minnes Ingrid Glåmen.

Åshild Langli har også gode minner: I dag er dere oppi Granheim oppi Romundstadbygda. Den gamle Romåståskolen ligger bak til høyre i bildet. Fra Granheim har jeg mange minner. Vi holdt vår egen bryllupsfest der, for 25 år siden. Og våre 2 sønner holdt konfirmasjonslaget sitt der. 

Oppgaven var også enkel for Dagrun Sæther på Kvål: Dette grendahuset heter Granheim og bakom ser vi barneskolen jeg gikk på, Romundstad skole i Romundstsdbygda i Rindal.

Dette må være Granheim grendehus, alltid spennende å være der på basar og andre tilstelninger i min barndom. I bakgrunnen ser vi Romundstad skole, som også gir mange fine minner, skriver Eldbjørg Strand i Sarpsborg.

Granheim, ungdomshuset oppi Romundstadbøgda, er bak luke 11. Der arrangeres det juletrefest og dansefest i romjula. Dansefesten den såkalla sparkfesten er populær, da sparka ungdoman frå T-komp. Sparkføret kan vårrå så som så, skriver Dagny Karlstrøm.
 

Gave

Fra bedrift

Kontaktperson

Vinner

1 stk Powerbank og 1 stk Solan sitteunderlag fra Tova Rindal Sparebank Anne Norli/Rindal Sparebank Ann Grimsmo
Norge-lyslykt fra Porsgrund Porselen Husfliden Surnadal Kari Nordvik/Husfliden på AMFI-senteret Sølvi Lone Eriksen


Gratulerer! Gave hentes hos giverbedriftene.

 

Dagens oppgave, 12. desember:

Hva er navnet på det 140 år gamle gudshuset vi ser midt i bildet?

Luke12 2015_690x399.jpg

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gævve og fine minner i forbindelse med dette stedet.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.