Julekalenderen 2015

17. desember

Hvor har vi vært i dag? Klikk deg inn for å se dagens oppgave og gårsdagens vinnere!

Svar på gårsdagens oppgave var Haugaskaret ved kommunegrensa mellom Surnadal og Halsa.

 

Her er et utvalg av svarene vi fikk:

Mary Moem skriver: Her ser vi "Bjønnastøtta" ved Haugavatnet, som står ved riksveien i grenseområdet mellom Surnadal og Halsa. Jeg vokste opp i Settemsdalen, ei bygd med rike jakttradisjoner. I oppveksten ble vi fortalt utallige historier om bjørnejakt i områdene. "Bjønnastøtta" er et minnesmerke over bjørneskytteren Tølløv Folldal som skjøt den siste mannbjørnen som herjet i området der.

Oddny B. Bjerkset skriver: «På Haugaskaret ved Rv.65 på grensa mellom Halsa og Surnadal kommune, finn vi ein liten rasteplass med ei oppsatt støtte. Etter tradisjonen var det den kjende bjørnejegaren Tølløv Person Foldal som skaut "Mannbjønnen". Det skjedde i området ved fjellet Hjelmen sommaren 1776. Bjørnen låg på ein flat stein og sov då han vart funnen, og Tølløv vekte han med desse orda:
- "Høy gut, no må du vakn opp, så ska du få morgosdrammen din!" Skyttaren hadde laga kule av ein sølvknapp, og for dette skotet måtte "Mannbjønnen" gi tapt.- "Paa saadanne Bjørne bider ingen Kugler, men kun en Sølvknap."»

 

Gave

Fra bedrift

Vinner

Grundig Music 63 DAB+ radio

Coop Elektro Rindal

Målfrid Sæther Amundsen, Kristiansund

     

Gratulerer! Gave hentes hos giverbedrift.

 

 

Dagens oppgave, 17. desember:

IMG_1856_690x448.jpg

I dag er vi litt oppe i høyden. I et av våre fine friluftsområder, med mange turmuligheter. Det mange hytter og en del fastboende i området. Her er det badeplass om sommeren og skiløyper om vinteren. Hvis du ser riktig godt etter kan du kanskje skimte et landemerke i horisonten. Hva heter vannet på bildet?

 

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gaue minner i forbindelse med dette stedet.
 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.
 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.