Julekalenderen 2016

17. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var Vindøla/Røv.
 

Det var mange som visste svaret på denne oppgaven. Her er noen innspill fra våre innsendere:

Tove Børset skriver:  Dette er den gamle BP- stasjonen på Røv. «I 70 år har familien Aune drevet med bil i lokalene til det som i dag er Vindøla Autosenter på Røv. I dag er det Roar Aune som driver familiebedriften.  Det var Jon Aune, Roars far, som i 1957 startet Røum Landbruksverksted på Røv. Kun ett år senere tok BP (British Petroleum) kontakt for å etablere bensinstasjon der, og i løpet av årene frem til år 2000 ble BP-, Norol- og Statoil-stasjoner drevet på stedet. Samme år startet Vindøla Autosenter opp, og Roar Aune er dermed inne i sitt 16. år som driver av bilskadeverkstedet. Her tilbys blant annet bilskadereparasjon, enkel polering, diverse mekanisk arbeid og restaurering.»

Dette bildet er fra den tidligere bensinstasjonen på Røv i Surnadal. Det var Jon Aune, Roar Aunes far, som i 1957 startet Røum Landbruksverksted på Røv. Ett år senere etablerte BP bensinstasjon der, og i løpet av årene frem til år 2000 ble BP-, Norol- og Statoil-stasjoner drevet på stedet. I dag heter det Vindøla Autosenter, skriver Lars Lund.

Åååå, Røum! Dette er bensinstasjonen som var på Røv. Drevet at Åsta Aune eller Åsta Røum som vi sa :) Huset til farfar og bestemor er til høyre for verkstedet. I dag er det Roar Aune som driver Vindøla Autosenter i disse lokalene, skriver Kari Mette Skjølsvold.

 

Vinner luke 16:

Gave

Fra bedrift

Vinner

Ryggsekk med diverse innhold

Sparebank 1 SMN Surnadal

Helene M. Nergård

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos giverbedriften på Skei i Surnadal. Vinneren mottar mail.

 

Oppgave

I dagens oppgave, 17. desember, lurer vi rett og slett på hvor dette er? Bildet er tatt sist på 1950-tallet og frakteskutene "Boy" og "Hildur" er på besøk.

Historisk arkiv luke 17 red.jpg

Takk til Bøfjorden Historelag for utlån av foto!

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gævve minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.