17

... for 30 år sida

17. mai 1981 i Rindal...

Tre bilder fra 17. mai 1981 i Rindal. Bilder fra en filmstripe som preges av "hastverks-framkalling". Filmen er uvanlig "kornet", men en ser vel motivene sånn noen lunde. Jeg minnes denne 17. mai for tretti år sida, det var første året jeg var ansatt i Tidens Krav. En travel dag, jeg dekket feiringen både i Rindal, Surnadal og Halsa, skriver Edgar Kattem, som ha funnet nye bilder fra sitt rikholdige arkiv.

Edgars fotoarkiv på Trollheimsporeten er mangfoldig. Trollheimsporten har oppgradert saker Edgar Kattem hadde på gamle Trollheimsporten. Disse finner du på Edgars fotoarkiv 1 og Edgars fotoarkiv 2. På nye Trollheimsporten finner du Edgars fotoarkiv 2010 her og Edgars fotoarkiv 2011, der denne saken ligger.

Og dette var i den "fotografiske steinalderen". Den tida da vi måtte framkalle filmen, tørke filmen, så kopiere bilder og tørke bildene før vi kunne sende dem med kveldsbussen til Kristiansund. Og den bussen gikk kvart over sju - om bildene var ferdige eller ikke! Minnes mang en time i mørkerommet under helgavakter med en gryende panikkfølelse i ryggmargen. Blir jeg ferdig før bussen går? Det var ofte tanken.

Men tilbake til 17. mai for tretti år sida. Første bilde (over) viser toget der de runder svingen ved "Berg-garasjen" på veg mot Rindal sentrum. Så ser vi to bilder (til høyre og under - det var mye snø 17. mai 1981) tatt fra plassen ved bedehuset. Mener at det er Paul Haugen som går først i toget. Synes også å kjenne att Sivert Kattem som går på høyre fløy. Eller oppfordrer jeg som vanlig leserne til å komme med kommentarer om de kjenner att andre som er med på bildene.

Og da må du bruke: redaktor@trollheimsporten.no.