Lørdag
Lørdag Skyet
-3°
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Delvis skyet
-3°
Delvis skyet
Flau vind

Julekalenderen 2016

2. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var Bolme pensjonat/Nordbu.

 

Noen innspill fra våre innsendere:

Bolme Pensjonat eller Norbu. Inni Bolmå kalla oss d å ferr Pangen.

Dette er Bolme Pensjonat, også kalt “Nordbu”. Her fikk vi kjøpt karbonade med grønnerter servert av Lars.  Før fester på “Torshall” var dette et populært møtested. I påsken var det mange “Ballsoinner” som bodde her.

Starten på årets julekalender viser oss bygdas udelte "matplass": Bolme Pensjonat. Eller "Nordbu" som lokalbefolkningen sier. Her har jeg deltatt på både bryllup i den ene enden og begravelser i den andre enden. Og det har startet med barnedåp for noen. Og nå før jul har de det årvisse "julebordet". Har også deltatt der noen ganger. Er alltid lang kø før man slipper til da. :) Hoho! Nyt adventstida da folkens.

 

Vinner for luke 1:

Gave

Fra bedrift

Vinner

Gavekort verdi 500,-

Surnadal Sparebank

Beret Sande

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos giverbedrift. Vinnere mottar mail.

 

Oppgave

I dagens luke, 2. desember, skal vi til et sted som består hovedsakelig av CaCO3. Her har det vært utvinningsaktivitet i nesten 100 år. Hvor er vi? Kanskje kjenner også noen navnet på denne karen?

Historisk arkiv luke 2.jpg

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gævve minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.