Julekalenderen 2016

22. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var Rindal skole, anno 1930.

 

Noen innspill fra våre innsendere:

Dette er skulen på Rindala som vart bygd i 1918. Bygninga fekk seinare namnet "Rauskulinn" på folkemunne. Arkitekt for bygget var Sverre Pedersen, som og teikna det gamle kommunehuset. I starten var det torvtak på bygninga, men dette vart skifta til skifertak på grunn av plage med "tælladråppe". Ser ut for at det er torvtak på skulen på bildet, så dette er sikkert teke da skulen var heilt ny, skriver Ragnhild Stavne Bolme.

Det må være gammelskolen nedpå Rindaln. Gikk ikke selv der, da det var barneskolen. Mvh Frode Møkkelgård, Snåsa.

Dette er Rindal skule, også kalla Raudskulin, starta bygd i 1918? Minna ville fylt mange sider, for her gjekk eg 7 år på folkeskulen, uti og aust støggun,
pluss 1 år på framhaldsskulen nedi kjellara (sokkelen). Lærerinna vår, Anna Tørset, budde på loftet. Dette var ei fin arkitektteikna bygning, men vart øydelagt med fleire påbygg seinare. No står huset diverre tomt som nabo til meg oppi Løsetliene. Helsing Ann Grimsmo.

 

Vinner luke 21:

Gave

Fra bedrift

Vinner

Gavekort verdi 500,-

Syrstadeng Bil AS

Lars Gudmund Røen

Bokpakke:

Bernt Roughtvedt: Tårn, Mikaela Bley: Lycke, Jostein Riiser Kristiansen: Det usynlige universet

Rindal folkebibliotek Arnfinn Løfaldli

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos giverbedrifter. Vinnere mottar mail.

 

Oppgave

I dagens luke, 22. desember, lurer på hvor dette er? I 2013 fylte denne institusjonen 100 år, og året etter kunne de feire jubileet med nybygg.

Historisk arkiv luke 22.JPG

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gævve minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.